Web Analytics

Ne tot pleacă din ţară minţile înalt specializate! Uite cum încearcă Guvernul să le ţină acasă!

de | 17.11.2022 14:49 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Guvernul a hotărât în şedinţa de joi, 17 noiembrie, aprobarea Normelor metodologice privind evaluarea, contractarea, finanțarea şi monitorizarea Programelor Nucleu de cercetare-dezvoltare.

Citeşte şi: S-a majorat suma pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu

Concret, prin această Hotărâre de Guvern se reglementează mecanismul de finanțare a Programului Nucleu pentru Institutele Naţionale de Cercetare-Dezvoltare (INCD) în perioada 2023-2026.
Criteriile care vor sta la baza evaluării proiectelor sunt meritocrația și predictibilitatea în vederea asigurării continuității programelor interne de cercetare, pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor și economiei.
Totodată, mecanismul de finanțare reprezintă, în opinia Guvernului, o modalitate de menținere în țară a resursei umane înalt specializate din INCD-uri, aflată în continuă scădere în ultimii trei ani.
În Argeş, de pildă, unul dintre INCD-uri este Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni, o instituție de referință în cercetarea pomicolă românească, cu o activitate neîntreruptă din 1967.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *