Web Analytics

„Ne retragem din campionatul de seniori la fotbal şi vom înfiinţa un centru de copii şi juniori”

de | 15.03.2018 12:08 | Sport

13 Duce# Ion Dumitru, primarul comunei Albota, e foc şi pară

# Dle primar, am înțeles că CS Albota 2012 nu mai este echipa Primăriei…
– Noi suntem în club membri fondatori.
# Clubul al cui este?
– Este vorba de o asociație sportivă. Noi am avut o doamnă din primărie președinte, care nu era funcționar public și, la un moment dat, domnia sa s-a retras. Atunci am transferat responsabilitatea unui cetățean al comunei Albota pe care l-a vrut Consiliul Local, un om serios. Avem un contract de colaborare cu ei, de sponsorizare, de fapt. Ei sunt obligați să aibă 10% din valoarea pe care o cheltuie în fiecare an și diferența o dă Primăria Albota, potrivit  condițiilor de rigoare stipulate în contractul de sponsorizare. Noi am folosit mai mult sponsorizări.

„Rușinos! Mizerie! Fotbalul este o mare mizerie, pretenții exagerate, ifose!”

# Deci principalele sume de bani vin din sponsorizări?
– Da, sponsorizări de care m-am ocupat tot eu. Am încercat să fac o echipă la Liga a IV-a serioasă, dar… Fotbaliștii au cerut prime de joc câte 5 milioane de lei vechi de victorie, 2 milioane lei vechi pentru egal și vroiau să le dau primă și pentru meci egal acasă. Nu am acceptat! Problema era că obțineau două victorii, luat 10 milioane și apoi la meciurile din deplasare nu se mai duceau, unde erau meciuri grele și știau că pierd. Rușinos! Mizerie! Fotbalul este o mare mizerie, pretenții exagerate, ifose! Antrenorul Petre Calotă nu are nicio vină. El este un om foarte ok. Atunci, am hotărât să încheiem odată bâlciul ăsta și să rămânem cu centrul de copii. Fotbaliștii și-au luat transferul și s-au dus la Colonești, de unde, de fapt, veniseră. Și acum am aflat că la ei se practică treaba asta. Umblă cu treburi de astea! Obțin 20 de milioane de lei vechi la semnătură de la Colonești, iar anul următor vin la mine și vor iarăși 20 de milioane la semnătură. Celor care au vrut să plece le-am dat drumul să plece. Dragoste cu forța nu se poate! În prezent majoritatea vor să plece, pentru că se gândesc că nu mai iau primele de joc care au ajuns la 2 milioane. Să fim sinceri! Nimeni nu dă 2 milioane la Liga a IV-a pentru victorie! Vor să plece pentru că nu mai sunt siguri de prime! Atunci am hotărât să punem lacătul, întreținem terenul, îl îndreptăm pe unde trebuie…

„Ce să fac cu doi fotbaliști care amândoi au 120 de ani? Ce să facă în teren? Să stea cum stă berbecul între oi și să pască iarbă?”

# Deci, desființați echipa de seniori?
– Ne retragem din campionat. Păi, ce să fac cu doi fotbaliști care amândoi au 120 de ani? Ce să facă în teren? Să stea cum stă berbecul între oi și să pască iarbă? Aș vrea să fac un centru de copii și juniori și să dau baza sportivă cu titlu de gratuitate. Sunt oameni interesați să se ocupe de asta în comuna Albota. Cred că asta este cea mai înțeleaptă treabă, pentru că cu golanii ăștia mari nu faci nimic. Mi-au luat mie 30 de milioane din propriul buzunar, 30 de milioane de la un prieten de-al meu, au zis că sparg avioane și ei nici măcar la antrenament nu vin. Nu sunt oameni cu cel mai bun caracter în fotbal. Părerea mea! Ei se supărau când Cătălin Barbu îi ținea la respect… Vă spun că nu există cale de mijloc cu ei!

„Dacă se fac plăţi directe către AJF, o să le mai dau câte un telefon primarilor, să se regleze odată”

# În calitate de primar și mai ales de președinte al Asociației Comunelor, vă întreb cum este cu plata directă a primăriilor către AJF a diferitelor taxe, baremuri sau cartonașe galbene?
– Nu cred că plătește primăria. Noi nu avem voie să plătim decât în baza unei hotărâri de consiliu și către club.
# Știți că se practică plata asta directă?
– Nu cred și nu e legal. Dacă se întâmplă așa, nu e în regulă. Poate că au ei echipe înregistrate pe primărie… Oricum, în niciun caz direct! Dacă spuneți dvs, înseamnă că știți! Nu am știut de asta, dar dacă așa stau lucrurile, o să le mai dau câte un telefon, să se regleze odată această procedură.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ai dreptate, primare! Daca sunt mari fotbalisti si cu prtentii, de ce nu merg la liga 3-a, liga 2-a, unde se plateste ca lumea. Se tarasc prin liga 4-a sau chiar a 5-a, si au pretentii mari. De aceea nu mai este fotbal la nivelul asta. Si de la mine au plecat multi, o echipa intreaga, la …mai bine. Nu stiu daca mai rezist. Cred ca ma retrag.