Web Analytics

Narcis Sofianu, candidatul PNL la Primăria Piteşti: „La Argeş, între politic-administrativ şi medici a existat o falie, un Zid al Berlinului”

de | 10.03.2016 18:45 | Politica si Administratie

Narcis Sofianu, preşedintele PNL Piteşti, s-a arătat îngrijorat de situaţia sistemului sanitar argeşean. „Sunt nişte bâlbâieli în sănătatea din Argeş. Ce mă miră atât de mult este că apar aceste cazuri, cu copiii şi cu maturii, cu problemele de E.coli, cu problemele de gripă, cu precădere în judeţul Argeş. Încă mai sunt lucruri de făcut în domeniul curăţeniei. Am discutat şi cu medici care nu sunt implicaţi în actul de management. Eu am semnalat şi cu un an în urmă faptul că nu există aparat de decontaminare în secţiile Spitalului Judeţean. Poţi să te duci cu mâna ruptă, să stai lângă un alt pacient al ortopediei şi să te îmbolnăveşti de o boală contagioasă. Au şi decedat din nou nişte persoane. Sper să existe acea scuză cum că au avut nişte boli grave independent de diagnosticul de gripă şi ca aceasta să fie cauza deceselor, nu faptul că vorbim despre o tulpină de gripă foarte violentă, care poate să conducă la o stare de epidemie”, a declarat Sofianu.
Consilierul judeţean liberal a mai afirmat că Spitalul Judeţean „înghite miliarde şi miliarde de ani de zile bani care nu sunt folosiţi cum trebuie” şi că managerii ar trebui desemnaţi pe baza criteriului competenţei pentru că „există o diferenţă clară între calitatea de a fi un bun medic, un bun profesionist şi calitatea de a avea şi aptitudini de manager”.
„Pe de altă parte, sunt convins că şi la nivelul DSP şi la nivelul oamenilor care sunt implicaţi în conducerea secţiilor de spital sau a spitalelor există acea frică şi acea sfială faţă de politic. Nu vorbim ca să nu deranjăm pe nu ştiu cine, nu mă mai duc pentru că am mai fost odată şi mi-a zis că nu se poate sau că mai vorbim. Avem nevoie poate şi de nişte oameni cu aptudini sindicale, revendicative, ca să vină şi în Consiliul Judeţean, să spună vrem asta”.
Sofianu a mai criticat şi faptul că Primăria Piteşti a refuzat să se implice în gestionarea problemelor din domeniul sănătăţii.
„Avem un buget extraordinar de mare, care nu este folosit pentru copiii Piteştiului şi pentru cetăţenii municipiului, în general. Se implică dl. Tecău şi dl. prefect, care nu sunt de specialitate. Stau de vorbă cu medicii şi acum, de fapt, se descoperă că la Argeş, între politic şi administrativ, pe de o parte, şi domeniul sănătăţii, medicii, medicii şefi de secţie sau chiar directorii de spitale din Piteşti a existat o falie, aşa, ca şi cum era un Zid al Berlinului, o lipsă de comunicare”, a mai spus Narcis Sofianu. I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii