Web Analytics

Muzeul Județean Argeș: Vernisajul Expoziție Naționale de Artă Naivă, ediția a 53-a

de | 26.10.2021 18:37 | Cultură, Actualitate

Astăzi, la Muzeul Județean Argeș, a avut loc vernisajul celei de-a 53-a ediții a Expoziției Naționale de Artă Naivă, în format online. Expoziția Națională de Artă Naivă organizată de Muzeul Județean Argeș este unul dintre cele mai așteptate evenimente din țară dedicate exclusiv artei naive. La expoziția din acest an au trimis tablouri 64 de artiști din toate județele. Date fiind vremurile pe care le trăim, Muzeul Județean Argeș a realizat și un catalog electronic al expoziției.

 

Citește și Dumitrașcu și antrenorii Prepeliță și Ianovschi, în etapa ideală a etapei a 13-a din Liga I

 

”Expoziția Națională de Artă Naivă este un eveniment cultural reper pentru că vorbim de cea de-a LIII-a ediție organizată în mod neîntrerupt. Într-un moment în care activitățile de acest gen sunt înghețate este o bucurie în plus faptul că reușim să organizăm acest eveniment. Era păcat să întrerupem o tradiție atât de lungă pentru că arta naivă românească are cu ce se mândri. În numele conducerii Consiliului Județean Argeș vă felicit și vă încurajez să continuați genul acesta de proiecte, de parteneriate. Să dea Dumnezeu ca vremurile ce vor veni să fie liniștite din punct de vedere al sănătății și să ne aducă, de ce nu, și bucuria culturală pe care ne-o dorim cu toții”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, în deschiderea expoziției.

De altfel, Piteștiul este capitala artei naive. În patrimoniul Muzeului Județean Argeș este o colecția de tablouri de artă naivă ce are peste 1.000 de tablouri, cea mai mare colecție de acest gen din sud-estul Europei.

Expoziția va putea fi vizitată, timp de o lună, de luni până duminică, între orele 9.00-19.00, cu respectarea măsurile de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2 aplicabile în județul Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii