Web Analytics

Muzeul Județean Argeș organizează expoziție în memoria pictorului Augustin Lucici

de | 18.02.2021 12:44 | Actualitate

Opera și viața maestrului Augustin Lucici (născut în 1956 și răpus de COVID în decembrie 2020), personalitate marcantă în lumea artelor vizuale, vor fi evocate printr-o expoziție in memoriam, organizată de Muzeul Județean Argeș. Expoziția, intitulată „CĂLĂTOR PRIN TRECUT”. IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI, va fi vernisată vineri, 19 februarie 2021 (ziua în care s-a născut pictorul), ora 10.00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor. Expoziția poate fi văzută în perioada 19 februarie – 21 martie, de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00. 

„Născut în Pitești, la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), devenind, ulterior, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Citește și Infectată la rândul său cu noul Coronavirus, soția pictorului Augustin Lucici nu l-a putut petrece pe ultimul drum

După absolvirea Institutului de Arte Plastice, a lucrat ca muzeograf în cadrul Galeriei de Artă Plastică „Rudolf Schweitzer‒Cumpăna”, secție a Muzeului Județean Argeș. Concomitent, a predat și la instituții de învățământ secundar din Pitești: Colegiul Național „Ion C. Brătianu” și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

Debutul în pictură a avut loc la vârsta de 5 ani, sub călăuzirea mamei. Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori, precum: Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.

Citește și Răpus de Covid, Augustin Lucici a plecat să picteze în Rai

Picturile sale sunt inspirate din natură și din viața de zi cu zi. Subiectele lui preferate, pe care le-a transpus pe pânză, sunt florile și viața cotidiană a orașului natal.

Augustin Lucici, la Galeria Metopa, Pitești, mai 2018. Sursă foto: arhivă Mari Tudor

Augustin Lucici, la Galeria Metopa, Pitești, mai 2018. Sursă foto: arhivă Mari Tudor

Citește și Augustin Lucici, expoziţie inedită cu portrete de rockeri

Artistul a avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, participând la peste 40 de expoziții în România, Italia și Luxemburg. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecții private din Anglia, Belgia, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia și Olanda”, a transmis Muzeul Județean Argeș printr-un comunicat de presă.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii