Muzeul Golești organizează expoziția temporară „Gospodăria tradițională românească”

de | 9.05.2017 09:18 | Actualitate

expozitie golestiMuzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș organizează în data de 9 Mai, cu prilejul „Zilei Europei”, expoziția temporară „Gospodăria tradițională românească”.

Desfășurată sub sloganul „Diversitate în unitate”, cea de-a XI-a ediție a „Zilei Europei” dorește să readucă în viața publicului tradiția, autenticitatea și originalitatea românească.

Gospodăria tradiţională românească nu avea doar o valoare materială ci şi o puternică latură spirituală, căci ţăranul român nu îşi alegea locul de casă la întâmplare şi nu îşi construia casa doar pentru a avea un adăpost.

În tradiţia românească casa şi gospodăria reprezentau locul sacru în care era descoperită armonia perfectă şi în care viaţa se derula după regulile nescrise ale divinităţii.

Expoziția temporară „Gospodăria tradițională românească” organizată de Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești își deschide porțile în data de 9 Mai, de „Ziua Europei”, în Piața Vasile Milea din Pitești ca un simbol al diversității în unitate.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii