Web Analytics

Mutare neaşteptată: DanBred fuzionează cu grupul de firme Premium Porc

de | 16.12.2020 13:34 | Actualitate, Economie

# „Ne asociem cu o altă firmă românească, tot cu patronat danez”, spune Ionel Chiriac, managerul de la DanBred Slobozia

În spațiul public a apărut informația că fermele DanBred de la Slobozia, grav afectate de pesta porcină anul trecut și la începutul acestui an, vor fi vândute. Am luat legătura cu Ionel Chiriac, unul dintre acționarii de la DanBred Slobozia, pentru a verifica informația. „Da, suntem în niște negocieri, în proces de fuziune, nu s-a concretizat, suntem în niște discuții. Cauza acestei decizii este că ne asociem cu o altă firmă românească, tot cu patronat danez, mai mare, în care să avem o putere economică mai mare în condițiile acestea de criză, determinate atât de COVID, cât și de pesta porcină africană. Premium Porc este firma. Vom intra în grupul lor”, ne-a explicat Ionel Chiriac, care a spus și că firma DanBred a primit toate despăgubirile de la stat pentru consecințele pestei porcine.

Citește și Apocalipsa de la firma DanBred. „E o anchetă în derulare. Au fost sacrificaţi 29.165 de porci”

Citește și Ce se mai aude cu despăgubirile pentru pesta porcină / Sorin Cârstea: „Ni s-au virat 23% din bani, adică în jur de 6 milioane de lei”

Ionel Chiriac: „Am mai strâns regulile, le-am făcut mai draconice”

Odată cu apariția pestei porcine în Argeș, fermele de porci și-au sporit măsurile de protecție. „Sistemele noastre erau bune și atunci. Am mai strâns regulile, le-am făcut și mai drastice, mai draconice”, a precizat Ionel Chiriac.
Reamintim că, la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie 2019, pesta porcină a făcut ravagii la primele două ferme ale celor de la DanBred. Din prima fermă au fost uciși și îngropați peste 20.000 de porci, iar din cea de a doua – 9.145 de porci. Ulterior, în luna februarie 2020, pesta porcină a fost confirmată și la cea de-a treia societate comercială a grupului DanBred, de unde au fost uciși peste 42.000 de porci. Nu a fost descoperită cauza infectării porcilor. De când s-au stins ultimele focare, nu au mai fost cazuri de pestă porcină la DanBred Slobozia. „Sperăm să nu mai apară, ne-au dat peste cap de tot”, mai spune Ionel Chiriac.
La sfârșitul lunii octombrie a.c., în județul Argeș nu mai erau active focare de pestă porcină africană la porcii domestici, în schimb, erau active 16 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile vânătoare și un caz de pestă porcină africană la porcii mistreți dintr-un complex de vânătoare din Sălătrucu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii