Web Analytics

A murit avocatul Titică Predescu

de | 7.11.2018 10:57 | Actualitate

Unul dintre cei mai apreciați avocați din Baroul Argeș din ultimele decenii, maestrul Titică Predescu s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Titică Predescu a format de-a lungul anilor zeci de generații de stagiari ce au devenit ulterior avocați apreciați.

Titică Predescu s-a născut pe 2 iunie 1928, în comuna Schitu, judeţul Olt. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în anul 1951, fiind repartizat ca stagiar în judeţul Olt. Şase luni mai tîrziu, a fost transferat la Colegiul de Avocaţi Argeş (devenit ulterior Baroul Argeş) unde a rămas până s-a stins din viață. În anul 1978, Titică Predescu a obținut titlul de doctor în Drept, fiind printre puţinii din acele vremuri care au reuşit performanţa. În perioada 1974-1975, Titică Predescu a fost preşedintele Colegiului de Avocaţi din Argeş. În perioada 1996-1999, maestrul Titică Predescu a fost preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul Baroului Argeş. Între anii 2002-2010, a fost coordonator de stagiu pentru grupele de stagiari din cadrul Baroului Argeş. Renumitul avocat a fost şi profesor universitar. În afara activităţii din cadrul Baroului Argeş, Titică Predescu a fost şi publicist. El a scris volumul I şi II a cărţii „Istoria Baroului Argeş“. De asemenea, a publicat cartea „Avocatura în cămaşa de forţă“, în anul 2011, iar în 2012 a publicat „ În apărarea avocatului“.

Pe 1 decembrie 2000, preşedintele Emil Constantinescu i-a conferit maestrului Predescu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Comandor”, pentru merite în elaborarea jurisprudenţei, reformarea justiţiei şi corecta aplicare a legilor. Trupul neînsufleţit al maestrului Titică Predescu a fost depus la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Piteşti. Înmormîntarea va avea loc miercuri 7 noiembrie, la ora 12:00.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii