Web Analytics
scris vineri, 07.07.2023

„Multe zeci” de motocicliști străini se aflau pe Transfăgărășan în timpul căderilor de pietre

Radu Perianu, prefectul de Argeș, a adus vineri, 7 iulie, într-o conferință de presă, alte amănunte privind operațiunile desfășurate pe Transfăgărășan, în urma căderilor masive de pietre au avut loc joi din cauza ploilor abundente.

„Multe zeci” de motocicliști străini se aflau pe Transfăgărășan în timpul căderilor de pietre

Citește și: A fost redeschisă circulația pe Transfăgărășan. Nordul județului Argeș- vizat de o nouă avertizare meteo

Drumarii au promis că până la ora 15 șoseaua va fi redată circulației normale, fiind curățată de aluviuni și spălată” – a spus dl. Perianu. El a precizat că joi au fost primite 69 de sesizări cu privitre la ce se întâmpla pe Transfăgărășan: căderi de pietre, copaci căzuți sau în pericol de prăbușire.

Am văzut zeci, multe zeci de motocicliști, majoritatea cetățeni străini, care foloseau în acel timp Transfăgărășanul. Prin urmare, trebuie să avem mare grijă cum gestionăm eventualele probleme care vor mai apărea pe acest drum” – a mai spus prefectul, care a urmărit personal modul în care forțele implicate și-au făcut datoria.

Am aflat că în această misiune au fost angrenați aproximativ 30 de oameni, de la Drumuri Naționale, ISU, Poliție, plus echipajul SMURD de la Cota 2000.

Update. Drumul a fost curățat și e circulabil

La ora 13.44, prefectul a anuțat că drumul a fost curățat și se poate circula pe ambele benzi, la acest moment.

Îi rog pe toți cei care urmează să ajungă în zonă în acest sfârșit de săptămână să circule cu viteză redusă și atenție sporită! Nordul județului Argeș va fi, de la ora 14, sub o nouă avertizare cod portocaliu de vreme rea” – a mai spus prefectul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *