Mugur Isărescu: “Nu cred că liberalizarea pieţei de energie a fost inspirată/ Bine că au fost aduse lucrurile sub control cu această plafonare”

de | 9.08.2022 14:51 | Actualitate, Economie, Home

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a afirmat într-o conferință de presă că liberalizarea pieţei de energie nu a fost o decizie inspirată, precizând că este bine că lucrurile au fost aduse sub control cu această plafonare a preţurilor.

Isărescu susţine că nu pot fi lăsate anumite preţuri total libere, mai ales într-o situaţie de război.

Citește și: Încep lucrările de construcție la mall-ul din Tudor Vladimirescu

“Nu cred că a fost foarte inspirată, dar decizia acesta trebuia făcută. Dacă căutăm vinovaţi, trebuia făcută mai devreme. E greu de spus cu liberalizarea, dar inspirată nu pot să spun că a fost. Bine că s-au adus lucurile sub control acum, această plafonare  toată lumea o face. Au fost discuţii şi legate de plafonare, că e bine dacă poţi să laşi pieţele…  (…) Prin formaţie sunt pentru o economie de piaţă, dar sunt anumite situaţii în care pieţele nu funcţionează cum trebuie. (….) Nu poţi să laşi, mai ales în situaţie de război, să laşi anumite preţuri total libere. Trebuie să te gândeşti cu foarte mare atenţie când faci acest lucru şi o spune un individ care în esenţă sunt pentru economia de piaţă, nu numai în esenţă, şi în detalii”, a declarat Mugur Isărescu, marţi, într-o conferinţă de presă. 

Sursa foto: News.ro

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.