Web Analytics

Moştenire de la tata în Muscel: candidatura la Primărie

de | 26.08.2020 13:31 | Politica si Administratie

Cazurile în care doi membri ai aceleiași familii lucrează la o primărie sau unul este primar și celălalt angajat în instituție au devenit obișnuite, așa că bugetarii din administrație trec la un alt nivel. Jocul funcțiilor se dispută acum cu protagoniști aleși locali, game-testul fiind făcut în urmă cu opt ani, atunci când, la Berevoești, Proca senior a fost înlocuit în funcția de primar de Proca junior, și acum cel din urmă fiind lansat în cursa electorală care se poate încheia cu obținerea celui de-al treilea mandat consecutiv.

Rocadă tată-fiică, la Corbi și Mihăești. Însă din motive diferite…

În Muscel, pentru un prim mandat participă la alegerile locale 2020 două fiice și un fiu de primar. Iar motivele pentru care părinții nu mai candidează sunt diverse. Virgil Baciu, de la Corbi, nu atentează la al treilea mandat consecutiv. Spune el că numărul mandatelor de primar ar trebui să se limiteze la două și că își dorește să atingă un alt nivel în administrația locală, candidând astfel la funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș din partea PMP. La Primăria Corbi o sprijină pe fiica sa, Anca-Alina Baciu, în vârstă de 24 de ani, pe care o recomandă ca fiind un manager de succes.
Gheorghe Matei, de la Mihăești, și-a dorit să obțină al șaselea mandat de primar, dar, în urma unei contestații bazate pe decizii ale Agenției Naționale de Integritate, instanța de judecată a anulat hotărârea de admitere a candidaturii acestuia și pentru primar, și pentru consilier local. În locul tatălui a venit fiica. Andreea-Iuliana Crâmpiță-Matei a avut și ea candidatura contestată, dar Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză. În vârstă de 35 de ani, inspector principal în cadrul Direcției Juridice a Consiliului Județean Argeș, fata primarului reprezintă PSD în alegeri și susține că nu privește Primăria ca pe o moștenire de familie.

Primarul de la Valea Mare-Pravăț, despre fiu: „Lumea ce să zică? Sper să-l respecte, că are șanse…”

Ion Boncoi (foto stânga) de la Valea Mare-Pravăț a fost primar PD-L și PSD, în această toamnă urmând să-și încheie cariera în această funcție, la 75 de ani fiind doar candidat la Consiliul Local, pe lista PSD. În lupta pentru Primărie a intrat fiul său, Petre Ionel Boncoi (foto dreapta), profesor de istorie și director al Școlii cu clasele I-VIII Valea Mare-Pravăț. Ce spune lumea despre acest lucru? „Sper ca lumea să-l respecte și cred că are șanse. Lumea ce să zică? Păi, de când a venit el director la școală, altele sunt condițiile, nu ca înainte”, ne-a spus primarul Boncoi senior.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii