Web Analytics

Monica Anghel deschide lista de cumetrii la Centrul Cultural Judeţean

de | 7.02.2019 14:03 | Politica si Administratie

# La pachet cu ”urmașa lui Vlad Țepeș”, a fost angajat și frate’ său. Jojo a venit și ea cu soțul pe stat # Salarii de nababi pentru stranierii aduși de la București să salveze cultura și divertismentul din județ
Centrul Cultural Județean, instituția bugetofagă ce s-a făcut remarcată anul trecut, în condițiile unui buget generos alocat de Consiliul Județean Argeș, doar prin deschiderea Teatrului de vară și plimbarea Flăcării Centenarului, vrea ca anul acesta să rupă gura târgului cu trupa de divertisment adusă de la București de „urmașa lui Vlad Țepeș”. Că doar așa s-a autointitulat Monica Anghel într-un interviu acordat ziarului nostru acum două săptămâni. Odată cu artista venită de la București, Consiliul Județean a trebuit să-l angajeze și pe fratele acesteia, Alexandru, lucru care s-a întâmplat pe 28 decembrie 2018. Și dacă tot a fost ”ofertă” de Crăciun, a fost angajată și Jojo (Cătălina Alexandra Grama), la pachet, nu se putea altfel, cu soțul ei, Paul Ipate. Dacă vă mai spunem că și Gina, sora lui Marcel Pavel, a fost angajată, realizați ce decembrie magic a fost la Centrul Cultural Județean condus de Araxi Negoșanu. Totul, în contextul în care argeșenii oricum au început să murmure că angajaților Consiliului Județean Argeș li s-au mărit din nou salariile la început de an.

Pe lângă salariul de 7.227 lei, fratele Monicăi Anghel ia și spor pentru condiții vătămătoare de 1.084 lei

Un proverb românesc spune că „îi face Dumnezeu cuib la barza chioară”. Nu, Monica Anghel nu e nici barză și nici – Doamne, ferește! – chioară, însă adevărul e că și-a făcut cuib generos în Argeș și în organigrama Centrului Cultural Județean. Cert e că celebritățile aduse de la București pentru a încânta ochii și urechile argeșenilor vor beneficia și de salarii atractive de bugetari. În calitate de director artistic, Monica Anghel are un salariu de bază de 8.265 lei, iar Alexandru Anghel, fratele său, va primi, ca solist vocal, un salariu brut de 8.311 lei (7.227 lei salariu de bază, plus 1.084 lei spor condiții vătămătoare – 15%!). Carevasăzică, un pic mai mult decât surioara directoare…

Sora lui Marcel Pavel: 7.363 (6.403 lei salariu de bază, plus 960 lei spor 15%)

Remunerată lunar cu un salariu brut de 7.363 (6.403 lei salariu de bază, plus 960 lei spor de 15%) este și sora cunoscutului cântăreț Marcel Pavel, solista Gina Lola Timofte.
Numele Cătălina Alexandra Grama vă spune ceva? Ei bine, dacă nu știați, vă spunem noi. Este vorba despre simpatica Jojo, care figurează pe statul de plată de la Centrul Cultural Județean cu un salariu de bază de 6.883 lei. Și pentru că actrița nu putea veni singură pe autostradă la Pitești, fie și măcar din când în când, a fost adus în organigramă și soțul, actorul Paul Ipate, mai cunoscut din reclamele de la TV, remunerat și el cu un salariu de bază de 6.883 lei. Cât soția Jojo, adică.
Despre Sanchez Rincon Luis Fabian, o altă nouă achiziție a Centrului Cultural, vă putem spune că este din Columbia, a absolvit Facultatea de Circ de la Bogota și a făcut senzație la emisiunea TV „România dansează”. Primește și el un salariu brut de 4.283 lei (3.724 lei salariu de bază, plus 559 lei spor condiții vătămătoare -15%).
Angajările de la Centrul Cultural Județean Argeș au fost completate cu Elena Niciu Gherghina, și ea o vedetă lansată la ”Vocea României”, care este ”premiată” cu un salariu brut de 4.833 lei (4203 lei salariu de bază, plus 630 de lei spor condiții vătămătoare de 15%). În timp ce Alexandra Crișan, din Galați, care a ajuns în finala ”X Factor”, primește un salariu brut de 4.283 (3.724 lei salariu de bază, plus 559 lei spor de condiții vătămătoare).

Buget trecut bine de un milion de euro, venituri proprii sub 50.000 euro

Bugetul Centrului Cultural Județean de anul trecut a fost în sumă totală de 6.139.000 lei, din care 1.800.000 lei cheltuieli de personal, 1.905.000 lei cheltuieli materiale, 2.434.000 lei cheltuieli investiții. Iar veniturile proprii au fost (țineți-vă bine să nu cădeți de pe scaun!)… 175.642 lei. Curată eficiență!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii