Web Analytics

Momente emoționante la Parohia Frătici-Vârșești: spălatul picioarelor copilașilor sărmani

de | 29.04.2021 21:58 | Actualitate

Momente emoționante  la Parohia Fratici-Vârșești din comuna Vedea, astăzi, în Joia Mare. S-a evocat ceea ce a făcut Domnul Iisus acum 2000 ani cu apostolii.
Gestul spălării picioarelor apostolilor de către Domnul Iisus, așa cum ne este relatat de Evanghelistul Ioan, este cu totul altceva decât un simplu ritual de ospitalitate. Apostolul Luca ne spune că de curând ucenicii se certaseră care să fie cel mai mare dintre ei (Luca 22, 24). Cum se vede, acolo era și ligheanul, și ștergarul, dar nimeni dintre ei nu a venit la Iisus sau la alții să le spele picioarele. Pesemne că fiecare aștepta ca altul să se coboare la poziția de a spăla picioarele. Smerenia Domnului a acționat ca o mustrare la adresa mândriei lor și ca un exemplu al  dragostei adevărate, cea care este gata să ofere altora serviciul cel mai umil. Ea nu are numai valoarea unei curățirii exterioare, ci simbolizează curățenia sufletelor prin topirea vrăjmășiilor. Spălarea picioarelor nu a fost un act demonstrativ, ci unul efectiv. Bisericile ortodoxe și catolice de rit oriental practică ritualul spălării picioarelor în Joia Mare.
Citește și Biserica din Argeș, unde niciun cuplu care s-a căsătorit nu a divorțat
Părintele paroh Ghetea Constantin și alți preoți au înfăptuit astăzi acest ceremonial mișcător la biserica din Frătici -Vârsești din Vedea. Apoi, parohul Ghețea, Cristiana Sima,  pr. Rafael Vintilă , dr. Anca Mihancea  cu sprijinul Colegiului Ecologic și Școlii Sanitare „Sfinții Doctori Fără de arginti”, au oferit pachete cu jucării, fructe și încălțăminte pentru cei 30 de copii cărora părintele Ghețea le-a spălat piciorușele într-un gest profund evocator.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii