Modificări în privatizarea Oltchim

de | 9.03.2017 21:26 | Actualitate

Oltchim digi 24
Ministerul Economiei, Mihai Tudose a purtat, joi, la Râmnicu Vâlcea, o nouă serie  de discuţii cu reprezentanţii sindicatelor, administratorii judiciari, administratorul special şi conducerea combinatului Oltchim, pe marginea stadiului procesului de vânzare după insolvenţă a companiei. 
 „Cunosc foarte bine situaţia combinatului Oltchim şi recunosc rolul deosebit pe care acesta îl are în economia locală şi cea naţională. Mai mult, cred ca e important să dezvoltăm un ecosistem economic în jurul combinatului, legat de un viitor hub energetic prin care să dăm substanţă mediului de afaceri din zonă. Rezultatele bune înregistrate îmi confirmă încrederea  în păstrarea statutului de  actor regional important în domeniul chimic în piaţa centrala şi est europeană. Guvernul este preocupat de  situaţia comunităţii locale şi avem dialog permanent cu administratorii şi reprezentanţii salariaţilor pentru a ne asigura ca rezultatul aplicării planului de reorganizare va răspunde nevoilor reale ale companiei, statului şi angajaţilor”, a declarat ministrul.
 
Oltchim urmează să fie vândut pe pachete de active, eliminând SPV-ul, pentru a respecta principiul discontinuităţii economice solicitat de Uniunea Europeană, iar investitorii care preiau aceste pachete nu vor fi obligaţi să preia şi angajaţii, însă administratorii sunt de părere că este imposibilă renunţarea la aceştia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole