Modificări în Legea Educaţiei

de | 16.03.2017 21:20 | Actualitate

 ministrul ed Jurnalul National
 
Din cele 365 ale Legii Educaţiei 152 de articole au fost modificate în noul proiect al acestui act normative.
 Afiermaţia a fost făvută de ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, la dezbaterea “Învăţământul universitar – prezent şi viitor” de săptămâna aceasta, de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, argumentând că legea în vigoare a rămas în urmă faţă de realităţile actuale.     

 “Din cele 365 articole ale actualei legi, au fost modificate 152, ceea ce reprezintă 41 la sută din ansamblul ei. De asemenea, din anumite puncte de vedere, legea a rămas în urmă faţă de realităţile economico-sociale actuale. Prin urmare, o nouă lege trebuie să impună responsabilitate, atât şcolilor şi universităţilor, cât şi cadrelor didactice, să prevadă o mai bună şi permanentă pregătire a acestora, deoarece de priceperea şi ţinuta lor profesională depinde în foarte mare măsură progresul elevilor şi studenţilor”, a spus Pavel Năstase.

Ministerul Educaţiei dă, astfel,  startul realizării unei noi legi a educaţiei, cu rezumarea consultărilor anterioare. Proiectul va intra în dezbatere în luna iunie a anului viitor. Sursp foto: Jurnalul National

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii