Web Analytics

Modificarea Statului de funcții în CJ Argeș, aprobat în ședință

de | 7.08.2023 16:37 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Județean Argeș a adoptat astăzi, în ședință extraordinară, mai multe proiecte de hotărâre, inclusiv cel care vizează modificarea statului de funcții al instituției.

În cadrul dezbaterilor, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a reiterat asigurarea că această modificare a statului de funcții nu presupune creșterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar oferă posibilitatea mutării unora dintre angajații Consiliului pe alte posturi pentru a putea gestiona proiectele pe fonduri europene.

Citește și Motociclist atacat de urs, pe Transfăgărășan. Turistul e cel care a provocat animalul


„Aveți posibilitatea, prin mijloacele oficiale, să contestați această Hotărâre a Consiliului Județean la factorii de decizie. Ați mai făcut-o, punând într-o lumină proastă prefectul, dar îl veți face de râs, așa cum s-a mai întâmplat cu o Hotărâre a Consiliului Județean, pe care a pierdut-o în instanță. Din păcate, din cauza acelei contestații, noi am întârziat un an de zile luarea unei decizii care permitea dezvoltarea pe termen lung a unei zone a județului.
Tot ce ați afirmat, nu arată nimic altceva decât amatorism clar! Nu vreau să vă spun că sunt colegi ai dvs care, din solidaritate, vor vota alături de dvs., care mi-au confirmat ceea ce vă transmit eu acum.
Cum vedeți dvs faptul că fiecare beneficiar trebuie să aibă câte un angajat, conform normelor europene, și DGASPC are la această oră 441 de locuri vacante?  De ce îmi cereți să iau o decizie care nu aduce nicio atingere asupra legii? Aceste posturi nu afectează cu nimic fondul de salarii al Consiliului Județean Argeș! Ceea ce facem acum este să punem în zonă oameni care să lucreze efectiv pe proiectele noastre.
Eu îmi asum o singură vină, pentru că am mers pe principiul reducerii cheltuielilor în toate instituțiile subordonate CJ Argeș și am constatat acum că nu mai putem merge mai departe așa. Sunt cazuri unde avem un angajat care se ocupă de cinci proiecte pe fonduri!”  – a menționat președintele CJ Argeș.
În același timp, nu înseamnă nici noi angajări, mai ales că noile angajări sunt blocate prin Ordonanță până la sfârșitul anului.

Citește și: Paramedic SMURD, acuzat că a pipăit o pacientă în drum spre spital


„Eu nu trebuie să iau de bun ceea ce se scrie, fără să existe cea mai mică doză de realitate.
Mai multe televiziuni mi-au solicitat un punct de vedere pentru că, în conformitate cu zicerile dvs, vreau să angajez 55 de oameni. Le-am explicat că eu nu pot să fac comentarii pe asemenea aberații, pentru că în conformitate cu ordonanța în vigoare la această oră, până la 31 decembrie 2023, toate angajările sunt blocate.
Vă spun ce am urmărit, ca să nu mai stați în această panică generală: Din cauza mea, cerând performanță personalului pe care l-am avut la dispoziție, am cerut explicit să nu mai avem alte persoane angajate și să ne descurcăm cu ce avem aici.
Urmărim spiritul a ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, în care PSD, condus de Marcel Ciolacu și nevoit să rânească după trei premier liberali, trebuie să ia niște măsuri dure. Vom respecta aceste măsuri atunci când vor apărea.
La acest moment, nu este nicio suplimentare pe cheltuielile cu salarii la Consiliul Județean Argeș” – a menționat președintele CJ Argeș.

De asemenea, președintele Ion Mînzînă a prezentat consilierilor situația de la Consiliul Județean Argeș comparativ cu alte consilii din țară

„Eu v-am spus-o tot timpul că vă stăm la dispoziție, cu toate datele economice ale județului Argeș, inclusiv prin comparație cu alte județe la care vă raportați dvs., Consilii care au, pentru că tot faceți referire la angajați, un număr de angajați aproape dublu față de noi. Noi avem 183 de angajați și am recuperat un ecart foarte mare față de ei, cu angajați la jumătate! Îmi spuneți să fiu preocupat de performanțele angajaților din Consiliu! Sunt foarte preocupat și am spus de fiecare dată că tot ceea ce am realizat, am realizat prin angajații de la Consiliul Județean!

Buni, răi, cum îi vedem unii din afară, fără să știm ce vorbim, eu vă spun că, la această oră, rezultatele vorbesc în favoarea lor!”, a subliniat Ion Mînzînă.

Președintele Ion Mînzînă a respins acuzațiile vehiculate în presă de consilierii PNL ca fiind neadevărate

„Eu speram să renunțați la acel comunicat care cuprinde o mulțime de neadevăruri! Ați spus că această modificare a statului de funcții este generatoare de cheltuieli suplimentare. FALS! Nu sunt niciun fel de cheltuieli suplimentare!Ați făcut afirmația că sunt mult mai multe Consilii Județene  în România care au rezultate mult mai bune decât Consiliul Județean Argeș! Foarte FALS și arată necunoaștere din partea dvs!
 Dumneavoastră sunteți unul dintre beneficiarii unui premier liberal unicat în istoria României, pe care l-ați pus prim-ministru din postura de șomer și care v-a recompensat cu un loc de muncă!
Domnule Sofianu! Mai ușor cu astea cu partidul, pentru că faceți parte dintr-un partid care i-a luat pe toți colegii dvs, cei fără un loc de muncă, și i-a angajat prin 2020!
Aveți cunoștință de vreun angajat de partid la Consiliul Județean? Spuneți, că mie îmi scapă! Înseamnă că jigniți un întreg aparat al Consiliului Județean!”,  completat președintele Ion Mînzînă. Consilierii județeni PNL au solicitat retragere punctului de pe ordinea de zi, solicitarea fiind respinsă de plen, motiv pentru care, la momentul votului acestui punct, aleșii PNL nu au participat la vot. Au mai votat împotriva proiectului consilierii județeni USR și consilierul județean Pro România Dumitru Grecu. Hotărârea a fost adoptată de plen

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *