Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată din Argeş, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii în ceea ce privește modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată de pe teritoriul județului Argeș. Parlamentarul susține că infrastructura feroviară din România are un număr de aproximativ 5.000 de treceri la nivel, echipate în 4 configurări, respectiv cu bariere automate (BAT), cu sisteme de semnalizare a apropierii trenului (SAT), cu bariere mecanice (BM) sau cu indicatoare rutiere (IR).

Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată din Argeş, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Dănuț Bica: ”Ținând cont de angajamentele asumate de țara noastră în ceea ce privește implementarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate în domeniul transporturilor (inclusiv implementarea Sistemului de gestionare a traficului feroviar – ERTMS), precum și de faptul că la noi se produc numeroase accidente la joncțiunile drum-cale ferată, modernizarea trecerilor la nivel reprezintă o prioritate majoră a programului de investiții pentru îmbunătățirea siguranței circulației.
Drept urmare, Guvernul a aprobat și demarat Proiectul Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, care face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este propus pentru finanțare în perioada 2021-2030. Implementarea acestuia reprezintă una dintre măsurile esențiale atât pentru asigurarea securității circulației trenurilor și autovehiculelor, cât și pentru creșterea confortului participanților la trafic.

Având în vedere cele prezentate anterior și ținând cont de faptul că și pe teritoriul județului Argeș se găsesc numeroase treceri la nivel cu calea ferată a căror modernizare este imperios necesară și așteptată de mulți ani, vă solicit următoarele informații: Câte treceri la nivel cu calea ferată există în prezent pe raza județului Argeș? Câte dintre acestea sunt amplasate pe linii aflate în exploatare?; Câte treceri la nivel cu calea ferată din județul Argeș necesită efectuarea lucrărilor de modernizare?; Câte dintre trecerile la nivel cu calea ferată din județul Argeș au fost modernizate până în prezent? Unde sunt amplasate acestea și în ce au constat investițiile realizate?; Câte treceri la nivel cu calea ferată existente pe teritoriul județului Argeș vor fi modernizate în fiecare an, până în 2030? Unde sunt amplasate acestea și care va fi specificul lucrărilor ce vor fi executate?; Care este termenul limită până la care Ministerul Transporturilor și Infrastructurii preconizează că se vor finaliza lucrările de modernizare a tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată amplasate pe teritoriul județului Argeș?”.

Citește și Senator Dănuț Bica: ”Sprijinim românii din afara granițelor să se întoarcă acasă”

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a adresat ministrului Sănătăţii în privinţa funcţionării cabinetelor medicale şcolare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...