Modernizarea iluminatului din Câmpulung, blocată de contestaţii

de | 11.11.2021 13:29 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Modernizarea iluminatului public în Câmpulung mai are de așteptat! Procedura de selectare a executantului amplei lucrări a fost împănată cu contestații și note explicative, ajungându-se inclusiv la litigiu în instanță.
Deziderat vechi, modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul muscelean a avut un punct de plecare în campania electorală de anul trecut, atunci când s-a obținut finanțarea europeană de aproape șase milioane de lei prin POR 2014-2020. Contractul a fost semnat de fostul primar, iar primărița Elena Lasconi a sperat că, având banii, nimic nu poate împiedica finalizarea lucrării cu termen indicat decembrie 2021. Doar că, din afară, treburile în administrație nu par așa cum sunt, adică destul de complicate.

Licitația pentru desemnarea executantului a fost demarată de-abia în luna aprilie a acestui an, cu termen de depunere a ofertelor aceeași lună. Apoi s-a sărit în luna mai și tot așa, fiindcă au apărut solicitări de clarificare a documentației, plus erate ale Primăriei. S-a ajuns în septembrie, lună în care s-a anunțat câștigătorul licitației, o firmă din Craiova. Imediat au apărut contestațiile, care au fost analizate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, fără ca rezultatele să influențeze, în mare, soluția anterioară. Dar deciziile Consiliului pot fi atacate în instanță, astfel că s-a ajuns și la proces. Până la finalizarea acestuia, iluminatul public din Câmpulung va rămâne în aceeași stare în care se află acum.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Dublă mişcare în Consiliul Local Câmpulung

Citește și Ambiţii pe verticală la Câmpulung, cu două parcări

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Legea “contestatiilor” a facut economia harcea-parcea, precum “gandacii” autostrada .