Web Analytics

Moderna va deschide o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Australia

de | 15.08.2022 18:43 | Actualitate, Home

Laboratorul Moderna a transmis, luni, deschiderea unei fabrici de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Melbourne, Australia, relatează AFP.

Noua fabrică va avea sediul la una dintre cele mai importante universităţi australiene, Monash, şi va produce 100 de milioane de doze de vaccin pe an, împotriva virsului Covid-19, a gripei şi a altor boli.

Vaccinul Spikevax de la Moderna împotriva coronavirusului a fost printre primele vaccinuri care au folosit noua tehnologie numită ARN mesager, dezvoltată în timpul pandemiei de Covid. Aceste vaccinuri, care pot fi dezvoltate rapid, folosesc o moleculă care învaţă organismul să identifice şi să lupte cu un agent patogen, precum Covid-19, spre deosebire de vaccinurile tradiţionale, care conţin o mică particulă de bacterii sau virus.

Citește și: EUROPOL şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare anunţă proteste, de miercuri, din cauza modului în care Guvernul a aplicat legea salarizării

Construcţia fabricii Moderna urmează să înceapă în curând şi urmează să fie finalizată în anul 2024. Pentru Australia, acest proiect nu se referă doar la sănătate şi ştiinţă, a declarat, luni, premierul Anthony Albanese, ”ci şi la securitate naţională” în urma penuriei severe de vaccinuri suferite de ţară în timpul pandemiei.

Melbourne, unde va avea fabrica sediul, a trecut prin una dintre cele mai lungi carantine din lume pentru a limita răspândirea virusului.

Citește și: Cum va fi vremea în Argeș în următoarele două săptămâni

O lecţie de învăţat din pandemie, a asigurat Anthony Albanese, este că ”trebuie să fabricăm mai multe lucruri aici. Nu putem continua să credem că este normal să fim la capătul lanţurilor globale de aprovizionare. În această parte a lumii, în regiunea cu cea mai rapidă dezvoltare din istoria omenirii, avem şi oportunitatea de a proiecta această capacitate în Indo-Pacific”, a mai subliniat el.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *