Web Analytics

Moderna bagă în studiile clinice un nou vaccin COVID-19 modificat pentru tulpina sud-africană

de | 26.02.2021 10:56 | Actualitate, Politica si Administratie

Moderna a anunţat că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane, este pregătită pentru testarea la oameni.

Compania americană Moderna a anunţat că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane extrem de contagioase, este pregătită pentru testarea la oameni în studiile clinice, relatează CNBC.

CITEŞTE ŞI: Cei care realizează venituri din premii și jocuri de noroc – în vizorul ANAF

Vaccinul, pe care Moderna îl numeşte mRNA-1273.351, este gata pentru a fi testat într-un studiu clinic în stadiu incipient pentru a determina dacă poate fi utilizat împotriva tulpinei din Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de B.1.351, transmite compania. Moderna a descoperit că schema sa actuală cu două doze generează un răspuns imun mai slab împotriva tulpinii din Africa de Sud, deşi compania a spus că anticorpii la pacienţi rămân peste niveluri care ar trebui să protejeze împotriva virusului.

„Moderna a trimis doze din vaccinul său candidat împotriva variantei (…) identificate pentru prima dată în Africa de Sud către NIH (American National Institutes of Health), pentru un studiu clinic”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei americane.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii