Web Analytics

Moderna are vaccin bivalent pentru noi variante şi subvariante de coronavirus

de | 12.07.2022 16:02 | Actualitate, Home

Compania americană Moderna a anunțat că va avea în toamnă vaccinuri bivalente împotriva noilor variante și subvariante de coronavirus, inclusiv pentru Omicron, cu o contagiozitate uriașă.

Compania Moderna Inc a anunţat că va propune două variante pentru vaccinul contra Omicron pentru toamnă, concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5, informează Reuters.

Citeşte şi: A fost semnat contractul de furnizare a autobuzelor ecologice la Pitești

Producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna şi compania rivală Pfizer Inc dezvoltă vaccinuri actualizate pentru a ţinti subvariantele Omicron cu răspândire rapidă BA.4 şi BA.5, în răspândire accelerată deja în ultimele săptămâni în Statele Unite, relatează realitatea.net. Moderna a anunțat că decizia sa de a dezvolta vaccinuri bivalente s-a bazat pe diferite preferinţe ale pieţei pentru vaccinuri împotriva subvariantelor. Vaccinurile bivalente sunt concepute pentru a viza două variante diferite de coronavirus – varianta iniţială din 2020 şi variantele Omicron mai recente.

Citeşte şi: Lucrări de reparații în curțile interioare ale școlilor din Pitești

Moderna a indicat că noi date clinice cu privire la vaccinul său mRNA-1273.214, conceput pentru a ţinti varianta BA.1, a avut răspunsuri ale anticorpilor neutralizanţi semnificativ mai mari împotriva BA.4 şi BA.5 comparativ cu actualul rapel autorizat. Al doilea candidat la rapel al companiei, ARNm 1273.222, este bazat pe tulpina BA.4/5 şi este în curs de dezvoltare potrivit îndrumărilor FDA – Administrația pentru Alimente şi Medicamente a SUA.

Este de așteptat ca FDA să aprobe rapelurile BA.4/5, pentur că varianta Omicron din SUA a suferit noi mutații, chiar dacă serul pentru rapel de la Moderna ce vizează subvarianta BA.1 a demonstrat o protecție mai îndelungată şi un răspuns imunitar mai eficient, relatează Reuters, citându-l pe analistul cercetător Michael Lee de la Jefferies Group.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *