Web Analytics

Moderna a fost de acord să furnizeze celor mai sărace state noul său vaccin anti-Covid

de | 18.10.2022 15:29 | Actualitate, Home

Moderna va furniza din anul 2023 până la 100 de milioane de doze din noile sale vaccinuri, adaptate variantelor, la cel mai mic preţ disponibil.

Citește și: Cristian Gentea, apel către directorii școlilor: „Nu lăsați copiii în frig!”

GAVI conduce iniţiativa COVAX, alături de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte organisme globale. Programul a livrat 1,79 miliarde de doze de vaccin pentru Covid în 146 de ţări, inclusiv aproape 186 de milioane de doze din vaccinul iniţial Moderna. Deşi la început iniţiativa a avut dificultăţi să obţină vaccinuri, deoarece ţările bogate au obţinut o stocuri limitate, anul acesta a avut exces de vaccinuri originale, determinând negocieri pentru a încerca să alinieze mai bine oferta cu cererea. Vaccinul bivalent pentru Covid al Moderna, care conţine atât tulpina originală de coronavirus, cât şi varianta BA.1 Omicron, a primit aprobarea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, relatează News.ro.

Directorul executiv al GAVI, Seth Berkley, a declarat că noul acord este ”un pas critic pentru acces echitabil”, pentru a permite ţărilor cu venituri mai mici să utilizeze vaccinurile modificate după cum consideră de cuviinţă. Multe ţări mai bogate au început să folosească vaccinul în campanii de rapel. Negocierile cu alţi producători de vaccinuri pentru a ajusta acordurile de furnizare sunt în desfăşurare, a mai spus directorul GAVI.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *