Web Analytics

Mobilizare pentru un inginer de la ARO ajuns singur şi neputincios, pradă bolii şi mizeriei

de | 23.01.2020 13:51 | Actualitate

Începutul săptămânii trecute a fost marcat de tragedia morții, în singurătate, a jurnalistei Cristina Țopescu, dramă care i-a pus pe gânduri pe mulți dintre noi. Și totuși, câți nu se sting în tăcere și suferință, părăsiți de rude, prieteni și foști colegi…? Cu câteva zile înainte de sărbătorile de Crăciun, o comunitate mică și sufletistă din Eforie Sud s-a implicat să ajute un argeșean purtat de valurile vieții tocmai la țărm de mare.
A fost găsit de o tânără din părțile locului, care, în drum spre școala spre care se îndrepta împreună cu copilul ei, a auzit, dintr-o curte, un om care se văita și îl implora pe Dumnezeu să îl ajute. Tânăra s-a oprit și a intrat pe aleea care ducea spre o locuință insalubră, fără geamuri. Într-un pat, înconjurat de vase și recipiente goale, se afla un bărbat cu barbă, care a implorat-o să îi cumpere pâine.
Impresionată, după ce l-a găsit paralizat și imobilizat în pat, femeia a cerut ajutor și pe un grup de Facebook: „Bună ziua. Acest om se numește Stănescu Florin și locuiește în Eforie Sud, str. Progresului nr. 20 A, este paralizat la picioare, imobilizat la pat, nu are curent și nici apă, nici sobă nu are și nici nu are cine să-i facă focul. Nu are cine să-l îngrijească, stă cu pamperșii murdari pe el de foarte mult timp. Cine are posibilitate să-l ajute cu orice: mâncare, șosete, geacă groasă, mănuși xl, ochelari de vedere +4, căciulă groasă, pătură sau pilotă, papuci îmblăniți nr. 45-46. Mergeți la el și stați de vorbă cu el sau poate puteți să-l ajutați, să-l ia cineva la un azil, un centru de bătrâni ceva. Este în permanență acasă, este imobilizat la pat. Nu are telefon”.
Omul a primit vizita câtorva inimoși, care i-au dus obiectele de strictă necesitate, iar ulterior a și fost dus la un centru pentru bătrâni din localitate, acolo unde i se fac investigații și a intrat într-un program de recuperare. El a povestit că a fost inginer la ARO Câmpulung și chiar și-a adus contribuția la îmbunătățirea unui tip de motor care nu funcționa în parametri. Se pare că are și un fiu care locuiește la Brașov.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii