Web Analytics

Misterele din adâncuri – temă de dezbatere la bibliotecă

de | 10.10.2019 13:06 | Cultură

Minunățiile Oceanului Planetar, istoria lor de nepătruns până la capăt încă, felul în care au influențat evoluția omenirii au fost, săptămâna trecută, teme de dezbatere pentru elevii de la Școala Gimnazială Păduroiu, angrenați în activitățile derulate sub egida Bibliotecii Județene Argeș.
Apele Oceanului Planetar ascund mii și mii de secrete și de comori formidabile ce așteaptă de multă vreme să fie descoperite. Întrucât suprafața acoperită de apă, pe Terra, este imensă (circa 70% din totalul suprafeței planetei), fundul Oceanului Planetar oferă material de studiu pentru multe generații de acum încolo. Iluzii optice, forme de relief impresionante, pești, orașe și vapoare se cer descoperite. Pentru explorarea adâncurilor, oamenii de știință au folosit vehicule submersibile, controlate de la distanță. În acest mod, au fost descoperite vase scufundate, de diferite vechimi, precum și alte artefacte, interesante pentru istorici, arheologi și alți specialiști. Epava Titanicului a reprezentat punctul culminant.
Jocurile, culorile, lucrul în echipă au sedimentat informațiile obținute în cadrul activității, iar atmosfera a fost una pe măsură. De altfel, activităţile extraşcolare de la bibliotecă stârnesc întotdeauna interes, produc bucurie, facilitează acumularea de cunoştinţe. Copiilor li se dezvoltă spiritul practic, operaţional, dându-li-se posibilitatea să se afirme conform naturii lor. Ei se autodisciplinează prin faptul că, în cadrul unor asemenea activităţi, ei se supun de bunăvoie regulilor, asumându-şi responsabilităţi. Rezultatele ne îndreptățesc să credem că obiectivul a fost atins.
Carmen Frîncu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii