Web Analytics

Mircia Chelaru, la Pitești: „Prea mulți maeștri au ajuns în România, dar nu mai avem meșteri”

de | 23.03.2023 15:46 | Actualitate, Cultură, Economie, Home, Politica si Administratie

Prezent joi, 23 martie, la Forumul-colocviu „Industria argeșeană – trecut, prezent și viitor”, organizat de Asociația „Cultul Eroilor” la Cercul Militar Pitești, generalul-maior (r) Mircia Chelaru, deputat de Argeș, a spus că o astfel de acțiune – care readuce în atenție fapte și personalități emblematice în dezvoltarea județului – este o inițiativă excepțională.

Citește și: Nicolae Matea: „La Dacia, în perioada de început, transportul pieselor între secții se făcea cu roaba”

Ceea ce ucide națiunile, comunitățile, familiile și omul este uitarea. Uitarea de sine și lepădarea de celălalt. Omul fără memorie e un animal care trăiește de azi pe mâine. (…) Semnificația acestui moment este de a recupera continuitatea, este un exercițiu de aducere aminte, de recuperere a propriei voastre personalități” – a spus, folosindu-și din plin calitățile de orator, deputatul de Argeș.

Citește și: Alina Gorghiu, mesaj la Cercul Militar Pitești privind pensiile

El s-a adresat, de altfel, și zecilor de elevi prezenți la eveniment, spunând că ar fi păcat ca inteligența lor „să curgă” spre alte țări, adăugând că e foarte important să vedem „cum să facem ca ziua de mâine să fie a noastră”.

În final, Mircia Chelaru a mai spus, cu subînțeles: „Prea mulți maeștri au ajuns în România, dar nu mai avem meșteri”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Totul tine de partea economica a unei tari,de nivelul de trai al popoarelor.Sa nu uitam ca in decursul istoriei orice activitate care mai apoi s-a dezvoltat s-a regasit in locuri cu potential financiar semnificativ.Valorile acestui neam indiferent ca sunt maestri sau mesteri cum spune domnul general nu pot fi tinuti in aceasta tara atata timp cat nivelul de trai este scazut si nivelul de educatie ,la fel.Nu mai vorbim de cumetrie,coruptie,nepotism si alte „calitati care ne caracterizeaza in momentul de fata. Ce doreste domnul general, in momentul de fata este doar un vis frumos.Respectul fata de eroii acestui neam trebuie cultivat inca din copilarie dar
    prezentand corect si subliniez CORECT adevarul istoric pe baza documentelor si a conjuncturii istorice in care s-au intamplat evenimentele.
    Dar,din moment ce cartea de istorie, se tot subtiaza, ce pretentii avem la urmasi sa arate respect cand ei nu cunosc istoria sau o cunosc denaturata de catre „prietenii” acestui popor.
    Pe multi nu-i intereseaza istoria si cum au ajuns bogate unele tari in care ei lucreaza si se stabilesc, uitand sau neintersandu-i cum si-au facut bogatia acele tari.Asta este realitatea.