Web Analytics

Mircea Lucescu vine la meciul caritabil pentru fostul campion alb-violet Viorel Turcu

de | 25.07.2019 13:45 | Sport

# „Protezele noi de ultimă generaţie de care am nevoie costă 700 de milioane de lei vechi”, ne-a declarat Viorel Turcu

Fost campion al României cu FC Argeș și un jucător foarte apreciat, Viorel Turcu are acum probleme delicate de sănătate ce au dus la amputarea ambelor picioare. Fostul fotbalist are nevoie de proteze la ambele picioare. Iar pentru a îl ajuta, foști jucători de top îi sar în ajutor. Vineri 26 iulie, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti va avea loc un meci caritabil de fotbal, evenimentul fiind organizat de două nume mari ale fotbalului românesc: Mircea Lucescu şi Ioan Andone. În acest meci vor evolua foşti jucători de legendă precum Miodrag Belodedici, Cosmin Contra, Helmuth Dukadam, Jean Barbu, Mirel Rădoi sau Jean Vlădoiu. Fondurile strânse vor fi folosite pentru achiziţionarea de proteze la ambele picioare pentru Viorel Turcu. Meciul va începe la ora 17. La acesta vor fi prezenți şi consătenii lui Viorel Turcu din comuna argeşeană Popeşti. Am realizat un interviu cu Viorel Turcu despre starea sa de sănătate și despre meciul caritabil.

# Care este starea dvs de sănătate în prezent?
– În ultimii patru ani starea mea de sănătate nu a fost chiar așa de bună. Mi s-au făcut în grabă protezele, după decesul soției, și nu au fost reușite. Cu alte cuvinte, în ultimii patru ani nu am ieșit din casă. Am stat mai mult în casă, am ieșit foarte rar…
# Nu au fost potrivite?
– M-am dus și mi le-au făcut din tot, dar degeaba… Nu știu! S-a întâmplat ceva… În final s-a ajuns la concluzia că trebuie schimbate, că sunt depășite. A apărut o altă generație de proteze… Mai ușoare, mai… Astea, ale mele, sunt la stângul de 11 ani și la dreptul de 8 ani…
# De ce sumă de bani ar fi nevoie pentru achiziționarea de proteze noi?
– Protezele noi de ultimă generație costă 700 de milioane de lei vechi. Numai cupele și ciorapii costă aproape de 300 de milioane de lei vechi.

„Au ajuns să se implice și Ioan Andone și nea Mircea Lucescu”

# În legătură cu evenimentul din 26 iulie de la Pitești ce ne puteți spune? Cine a avut inițiativa organizării unui meci caritabil?
– Acum vreo lună de zile m-am pomenit cu un telefon de la fostul meu coleg Ioan Andone, care m-a întrebat ce fac. I-am spus că sunt în casă și că nu pot să ies. Mi-a spus că, dacă totuși pot să ies, să vin că ei fac pe Dinamo un meci caritabil pentru un băiat. Să mai ies și eu din casă. Cu toate că mi-au făcut protezele răni din nou, m-am dus… Am ajuns acolo și după meci am ajuns la un restaurant cu toți băieții care au participat la eveniment și acolo era și nea Mircea Lucescu, care, când m-a văzut, m-a întrebat ce fac etc… I-am explicat și Lică Movilă, prietenul meu, i-a spus că am probleme și că de ce nu facem și pentru mine un astfel de meci caritabil. Mircea Lucescu a spus să luăm inițiativă și să facem așa ceva. M-a pus în legătură cu un băiat care a organizat evenimentul și așa s-a ajuns să se implice și Ioan Adone și nea Mircea Lucescu.

„Îmi pare rău că vin aici, la Pitești, așa cum sunt, fără picioare…”

# Cum se face că meciul s-a hotărât să se joace la Pitești?
– Pentru că ne-am gândit unde ar fi cel mai bine să se joace și tot nea Mircea Lucescu a fost cu ideea, pentru că eu am plecat de la Pitești, de la orașul meu, să se joace aici. I-am spus că are dreptate și că este corect.
# Cine va participa la eveniment?
– Din câte am înțeles eu de la organizator, s-a luat acceptul și de la președintele Federației Naționale de Fotbal, Răzvan Burleanu, și de la toți cei care sunt în funcții la Federație și mă refer la Cosmin Contra, la Toader, la Mirel Rădoi și toți ceilalți secunzi. Sunt mult mai mulți…
# Ce le transmiteți dvs. iubitorilor fotbalului din Pitești?
– Eu, fiind argeșean, îmi face o mare plăcere să vorbim despre un astfel de meci, dar îmi pare rău că vin aici așa cum sunt, fără picioare… Piteștiul mi-a dat multe, la Pitești am făcut liceul, la Pitești m-am însurat, la Pitești s-a născut fiul meu și, nu în ultimul rând, la Pitești am făcut și am cunoscut fotbalul de performanță.
# Cum vi se pare FC Argeș din prezent?
– Am urmărit mereu FC Argeș de când am plecat de la Pitești. Am urmărit tot ce se întâmplă acolo… Îmi pare foarte rău… Îmi aduc aminte că în anii pe care i-am petrecut acolo stadionul era mereu plin și asta pentru că am adus echipe precum Valencia, Nottingham Forest, Aberdeen etc… Parcă am simțit un gol în stomac când am aflat că FC Argeș a retrogradat în Liga a doua și, colac peste pupăză, nu poate nici să promoveze… Nu este plăcut deloc… Păcat! Piteștiul a fost un centru de copii și juniori printre cele mai bune din țară și a dat jucători la toate loturile naționale…

„Vor fi nişte urne la stadion pentru donaţii, iar apoi vom organiza o licitaţie”

Iulian Mihail, promotor eveniment: ”Am decis ca meciul să se desfășoare vineri, 26 iulie, începând cu ora 19.00, pentru că avem niște oameni care au o anumită vârstă și dorim să evităm canicula. Printre invitați se numără Mircea Lucescu, Ioan Andone, Mircea Rednic, posibil și Dorinel Munteanu, Helmut Duckadam, iar ca jucători, efectiv, avem pe Belodedici, Aliuță, Dănuț Lupu, Daniel Iftodi, Daniel Niculae, Maftei, Valentin Bădoi, Marian Savu, Mugurel Buga. La FC Argeș vor fi Vintilă, Gâlmencea, Vali Năstase, Tameș, Dică, Bogdan Stoica, directorul din prezent al FC Argeș, Paul Ciobanu, Mărgăritescu etc. Am denumit această echipă Legendele fotbalului argeșean… Intrarea va fi liberă și vom amplasa niște urne la stadion pentru donații. După eveniment vom organiza și o licitație cu tricourile legendelor fotbalului românesc. Inclusiv Federația ne-a ajutat în acest demers al nostru și sperăm să strângem cât mai multă lume la stadion”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole