Web Analytics

Mircea Andrei propune piteştenilor pachetul alimentar pentru 10 zile

de | 19.05.2016 16:14 | Politica si Administratie

# Preşedintele PAM a vorbit de un pachet de protecţie socială subvenţionat de primărie 

Mircea Andrei a prezentat în cadrul conferinţei săptămânale de presă programul de protecţie socială al PAM, şi anume „Pachetul alimentar pentru 10 zile” destinat pensionarilor argeşeni. Concret, preşedintele PAM propune achiziţionarea de către Primăria Piteşti a unui teren în suprafaţă de 1.000 ha, unde să se construiască o fermă care să producă hrana necesară unui om, de la legume la carne. Toate produsele generate de această fermă ar urma să fie distribuite pensionarilor piteşteni. Mircea Andrei estimează că terenul ar costa 2 milioane de euro, iar popularea fermei încă 4 sau 5 milioane de euro şi că investind numai 1% pe an din bugetul Consiliului Local Piteşti se va asigura hrana pensionarilor din Piteşti, timp de 10 zile în fiecare lună.
„Produsele vor fi distribuite către pensionari în sistem economat. Vom reface sistemul economat al Piteştiului şi al judeţului. Bugetul municipiului Piteşti este de 80 – 82 milioane euro. Cu doar 1% din bugetul Consiliului Local Piteşti vom asigura hrana timp de 10 zile pentru fiecare pensionar al oraşului Piteşti. Eu cred că oamenii aceştia care au muncit o viaţă, care au construit oraşul, merită şi ei un efort al Primăriei care se totalizează în doar 1% din buget pe an, acest procent scăzând în fiecare an, urmând ca, după patru ani de zile, această fermă să se întreţină singură”, a mai spus Mircea Andrei.

Mircea Andrei devoalează cum vrea Consiliul Local să dea în mintea copiilor, printr-o hotărâre cu dedicație

Liderul Partidului pentru Argeş şi Muscel a mai declarat și că prima hotărâre a Consiliului Local Piteşti care va fi anulată după alegerile locale este cea privind crearea serviciului special pentru gestionarea activităţii tuturor creşelor din municipiu. Andrei a atras atenţia asupra faptului că municipalitatea vrea să modifice hotărârea CL potrivit căreia conducerea creşelor Primăriei este asigurată de directorii grădiniţelor în care acestea funcţionează. Practic, se doreşte crearea unui serviciu special la nivelul Primăriei care să aibă ca obiect de activitate creşele. „Problema e că aceste creşe funcţionează în aceeaşi clădire cu grădiniţele şi atunci, având două persoane juridice distincte, grădiniţele trebuie să factureze utilităţile către creşă. Cum să facturezi? Au spaţii şi utilităţi comune, holul de la intrare comun. Aceşti domni administratori de la Piteşti au pe rol acest proiect şi vor să îl facă până la 1 iunie, de Ziua Copilului. Cred că au dat în mintea copiilor! Au o hotărâre anterioară prin care creşele sunt în subordinea grădiniţelor şi o anulează dând acum o altă hotărâre prin care creează serviciul special ca să mai angajeze nişte neamuri. N-or să apuce! Vom anula această hotărâre cu prima ocazie, în prima şedinţă de Consiliu Local”, a spus Mircea Andrei. I.H.B.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii