Web Analytics

Mircea Andrei: „Mioveni şi Curtea de Argeş sunt două puncte foarte fierbinţi”

de | 12.05.2016 14:29 | Politica si Administratie

Mircea Andrei, liderul Partidului pentru Argeş şi Muscel, a declarat în cadrul conferinţei săptămânale de presă că va purta o campanie civilizată, centrată pe două aspecte: situaţia economică la zi a judeţului şi proiectele pe care le propune cetăţenilor. Preşedintele PAM a făcut apel la toţi liderii partidelor din judeţ să intre într-o competiţie deschisă de proiecte pentru populaţie, participând „la un concurs de proiecte, nu unul politic”, pentru că „e sătulă populaţia de politică”.

„Va fi interesant numărul parcurilor industriale construite politic în campania electorală”

Preşedintele PAM,  a îndemnat populaţia să îşi exprime opţiunile la alegerile din 5 iunie a.c, indicând totodată şi cauzele scăderii prezenţei la vot. „Oamenii s-au săturat de partidele politice şi de politicieni. N-au primit nimic. Au fost înşelaţi, pe rând, vreme de foarte mulţi ani. Dar nu va fi schimbare şi progres dacă încă o dată ne alegem conducerea judeţului sau a oraşului cu 45%. Dacă creşte prezenţa la vot, atunci va fi o alegere mai corectă a conducerii instituţiei respective”, a afirmat Mircea Andrei. Acesta a mai declarat că în campania electorală „va fi interesant numărul parcurilor industriale construite politic. În teorie, din nou vor fi înfiinţate parcuri industriale în perioada de campanie electorală, cam câte unul de fiecare oraş. În practică, PSD-ul n-a făcut niciunul în ultimii 25 de ani. Cred că totuşi problema lor este faptul că ei nu ştiu ce e ăla parc industrial”. Mircea Andrei a recunoscut că a făcut şi o hartă a punctelor electorale fierbinţi din judeţ, dând şi exemple în acest sens. „Mioveni şi Curtea de Argeş sunt două puncte foarte fierbinţi, cu situaţii diferite. La Curtea de Argeş va câştiga dl Nicolae Diaconu, dar va fi o bătălie aspră pe votul politic, adică nu se va reflecta în acelaşi număr de voturi pentru PAM cât ia candidatul la primărie. La Mioveni situaţia este inversă: creşte votul politic al PAM-ului şi avem interes să ne crească candidatul”.

Argentina Culcuş: „Suntem preocupaţi de aspectele sociale şi de sănătate”

Candidatul PAM pentru Primăria Mioveni, Argentina Culcuş, a declarat că se află într-o perioadă de radiografie a problemelor de la Mioveni pentru a putea a realiza o platformă-program care să se plieze exact pe necesităţile oraşului. „Ne gândim în primul rând la aspectele economice, dezvoltarea economică şi socială a comunităţii, realizarea acelui parc industrial care a fost tema de campanie trecută a domnului primar Georgescu şi care nu s-a realizat, deşi au trecut patru ani. Ne gândim să dezvoltăm în continuare şi să susţinem învăţământul şi cultura. Suntem preocupaţi de aspectele sociale şi de sănătate. Vom susţine în continuare ridicarea spitalului, dar şi crearea unor facilităţi pentru medicii care vor veni în comunitate”, a precizat fosta directoare a Centrului Cultural Mioveni.

Ovidiu Marinescu: „Nu mi se pare normal ca în 2016, într-o şcoală din Piteşti să existe toaletă doar la parter”

Fostul subprefect de Argeş din perioada 1997-2000, Ovidiu Marinescu, aflat pe lista de consilieri locali a PAM pentru Piteşti a declarat că s-a înscris în această cursă pentru că îşi doreşte să se implice mai mult în viaţa comunităţii. „Am constatat din perspectiva de tată lucruri care trebuie îndreptate în baza materială a educaţiei asigurată de primărie. Nu mi se pare normal ca în 2016, într-o şcoală veche, cu o construcţie aşa cum a fost ea proiectată în anii 50-60, să existe toaletă doar la parter, iar un copil de clasa întâi care învaţă la etajul doi să facă naveta pe scări două etaje ca să meargă la toaletă, unde nici nu găseşte apă caldă”, a spus Marinescu. Acesta a mai afirmat că s-a produs o mutaţie în mentalitatea funcţionarilor publici din Argeş, care au ieşit din captivitatea Partidului Social Democrat, în principal datorită anchetelor în care au fost implicaţi. „Mă gândesc că acum poate mulţi dintre funcţionarii publici vor alege o administraţie care să nu le creeze probleme penale ulterioare, adică să nu-i bage în anchete, să nu îi pună să semneze hârtii despre care ei ştiu că nu sunt în regulă. S-a produs o schimbare şi este bine pentru ei, dar şi pentru comunitate. Banii gestionaţi la nivelul Consiliului Local şi al Primăriei vor fi folosiţi în primul rând legal şi în al doilea rând eficient”, a mai spus Ovidiu Marinescu.
Iustina Harco-Burcea

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii