Web Analytics
scris joi, 02.06.2022

Mioveniul speră să dea lovitura pe piaţa festivalurilor cu ”Analogue”. „Ne aşteptăm să vindem undeva la minimum 10.000 abonamente”

Spune Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural și inițiator al evenimentului
Nu mai puțin de 20 de artiști români și internaționali vor concerta pe Platoul Făget din Mioveni, între 2 și 4 septembrie

Argeșul va găzdui în septembrie cel mai mare festival de muzică din județ, cel puțin astea sunt așteptările organizatorilor. „Analogue” este un proiect inițiat de Centrul Cultural Mioveni, la care se lucrează de mai bine de un an de zile. Este un festival care îmbină natura cu muzica, artele și tehnologia și care aduce în discuție problematici actuale, precum sustenabilitatea și relațiile interumane. Organizat între 2 și 4 septembrie pe Platoul Făget din Mioveni, festivalul reunește o comunitate de oameni de toate vârstele prin concertele celor de la BUG Mafia, El Nino, Irina Rimes sau nume grele din muzica internațională, ca Asaf Avidan, Jessie Ware și JP Cooper.
Mai multe despre festival, despre semnificație, obiective și așteptări am aflat de la Alin Călinescu, manager al Centrului Cultural Călinești și inițiator al proiectului.

Mioveniul speră să dea lovitura pe piaţa festivalurilor cu ”Analogue”. „Ne aşteptăm să vindem undeva la minimum 10.000 abonamente”

Citește și Alin Călinescu, manager Centrul Cultural Mioveni: „Restricţiile din pandemie au fost cea mai mare provocare”

Care este semnificația festivalului?

– Festivalul este un produs nou al nostru, al Centrului Cultural Mioveni. Ideea s-a născut undeva prin anul 2019, după care a apărut pandemia și am renunțat la ea. Ulterior, am început demersurile organizării unui astfel de festival și cred că, de 12-13 luni, avem clar conturată această idee și am început să lucrăm în direcția respectivă.
Proiectul are un mesaj foarte clar și o strategie. Este un festival care dorește să îmbine natura cu muzica, artele, tehnologia. Aduce în prim-plan o problematică actuală cu care noi ne confruntăm, adică sustenabilitatea, relațiile interumane și limitele digitalului. De aici și numele de „Analogue”. Îmbinăm experiențele din analogic în digital.

Cum decurge organizarea și ce i-a făcut pe artiștii internaționali să vină să concerteze la Mioveni?

– Au fost lucruri pe care le-am pus din timp la punct, precum și cel de a intra în contact cu artiștii internaționali care au acceptat invitația de a urca pe scenă la Mioveni. Din punctul meu de vedere, a contat foarte mult că orașul Mioveni este extrem de dezvoltat și a luat avânt în ultimii ani.

Citește și Trupa de Teatru Ludicus lansează spectacolul „Hai Hui printre stele” la Centrul Cultural Mioveni

Pentru cei veniți din alte zone se pun la dispoziție unități de cazare?

– Pe invitați îi vom ajuta cu recomandări către hotelurile și pensiunile din Argeș. În momentul de față, având în vedere că este prima ediție a festivalului, nu vom opta pentru o zonă de camping. Asta o să luăm în calcul de la ediția următoare.

Care sunt așteptările pentru prima ediție?

– Așteptările noastre sunt ridicate, dar și moderate, pentru că este prima ediție. Piața festivalurilor din România este la un nivel foarte ridicat. Avem o ambiție foarte mare de a reuși să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor și o motivație extremă. Ne așteptăm să vindem undeva la minimum 10.000 de abonamente. În momentul de față, biletele se vând pe trei platforme și, din câte am văzut eu, interesul pentru festival este unul ridicat, pentru că vânzările sunt destul de mari.

Citește și Cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă – premiate de Centrul Cultural Mioveni


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită