Mioveniul a fost „fruncea” la Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi”

de | 17.08.2017 11:47 | Actualitate

17 03# Georgescu a luat din nou frişca de pe tortul competiţiei între oraşe # Reprezentanții delegațiilor din cele 12 țări, au votat Mioveniul ca gazdă ideală, atât din punct de vedere al condițiilor de excepție oferite, cât și al organizării impecabile 

Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”, aflat la cea de-a XXXIV-a ediție, a ajuns și în orașul Mioveni. Programul a fost deschis de obişnuita paradă a ansamblurilor participante, urmată de salutul adresat oficialităţilor.

17 02Oaspeţii au fost întâmpinaţi de reprezentanții Consiliului Local în frunte cu primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache și de către președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari ai județului, dar și alte oficialități.
Cele mai bune 12 ansambluri folclorice din Armenia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Irlanda, Italia, Republica Moldova, Polonia, Turcia și România s-au întrecut, pentru marele premiu, pe scena din centrul civic al orașului. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a înmânat primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, trofeul Festivalului Internațional de Foclor „Carpați”, oferindu-l, totodată, locuitorilor orașului Mioveni, în semn de apreciere pentru susținerea și cultivarea tradițiilor.
Ansamblurile din China şi Bulgaria au fost invitatele orașului Mioveni la acest festival.

Viceprimărița din Petrich-Bulgaria, vedeta celor 12 delegații

17 01După spectacolul și prezentarea din piața Dacia, ansamblurile folclorice au fost invitate de către primarul Ion Georgescu și Consiliul Local la recepția oficială de la salonul de evenimente Apullum, unde spectacolul a fost total.
S-a vorbit în toate limbile pământului. Delegațiile Bulgariei si Armeniei au dat tonul distracției, viceprimărița din Petrich-Bulgaria, Iliyana Popova, fiind vedeta serii prin faptul ca a fost permanent în mijlocul tinerilor, pe ringul de dans.
De altfel, şi în piața Dacia ea a fost persoana cea mai solicitată la interviuri. Peste 500 de invitați au participat la recepția de la salonul de evenimente Apullum din Mioveni, ziua de sâmbătă, 12 mai, fiind cea mai reușită seară de festival de până acum, atât din punct de vedere al distracției, cât şi al condițiilor oferite de primarul Ion Georgescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii