Web Analytics

Mioveni. Amenzi pentru proprietarii care nu își curăță terenurile

de | 18.05.2022 12:18 | Actualitate

Mioveni:Proprietarii terenurilor sunt obligaţi să le îngrijească şi să le cureţe!

Toţi proprietarii de teren au, prin lege, obligaţia de a îl curăţa, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. Legea nr. 273 din 25 noiembrie 2020, Ordonanţă nr. 21 din 30 ianuarie 2002, Legea 62/2018, precum și Hotărârea Consiliului Local nr. 80/ 2019 prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi.

Citește și: Campionatul Național de Raliuri – ”Raliul Argeșului” (ediția a IV-a), 21-22 mai 2022

Din păcate, realitatea ne arată cu destul de mulţi cetățeni din Mioveni și zonele învecinate, nu-şi igienizează nici măcar propriile curţi, cu atât mai puţin au grijă să salubrizeze terenurile virane care le aparţin şi care se transformă în gropi de gunoi ori adăpost pentru animale.

Citește și: Vor fi și mai multe trotinete electrice în Pitești

Pe cale de consecință, fie că locuiți în Mioveni sau în altă localitate, atâta vreme cât dețineți terenuri pe raza administrativă a orașului nostru aveți obligația legală și morală de a vă igieniza și îngriji proprietatea! Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Legea 62/2018 sunt reprezentate de amenzi de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice prevăzute la art. 3 din lege.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

2 Comentarii

 1. Aceste amenzi ar trebui aplicate si primariilor care nu ingrijesc spatiul verde din jurul blocurilor deoarece proprietar este domeniul public pe care dansii il administreaza.
  Nu mai trebuie sa arunce responsabilitatea in grija asociatiilor de locatari deoarece nu asociatiile sunt proprietari pe domeniul public.

  Răspuns
 2. ” …de a tăia vegetaţia… „. Proasta/destul de proasta-i zisa !
  Esenta-i buna, zisa-i pe viceversa.

  Vezi zisa : „Toţi proprietarii de teren au, prin lege, obligaţia de a îl curăţa, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută”.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *