Mioveni – 537 de ani de la prima atestare documentară. Președintele CJ a oferit comunității o icoană cu Sfinții Pentru și Pavel 

de | 3.07.2022 10:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Orașul Mioveni sărbătorește 537 de ani de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a oferit comunității din Mioveni o icoană cu Sfinții Pentru și Pavel și a propus un moment de reculege în memoria prof. univ. dr. ing. Șerban Constantin Valeca, Cetățean de Onoare al orașului Mioveni.

Citește și: Comorile pierdute ale României. Din 2667 de soiuri românești de legume, mai avem 20

Au fost organizate mai multe manifestări cultural- sportive dar și religioase, dat fiind faptul că orașul are ca patroni spirituali pe Sfinții Petru și Pavel.  

Alături de comunitatea din Mioveni s-au aflat președintele Ion Mînzînă și administratorul public Marius Cristian Puiu care au felicitat reprezentanții administrației locale și pe primarul Ion Georgescu.

“Astăzi ar fi trebuit să fie alături de noi un om al cărui nume este direct legat de comunitatea de aici. Ca oameni, noi, cei care încă mai suntem pe acest pământ, știm că avem o datorie morală să îi pomenim ori de câte ori avem ocazia, pe cei care ne-au fost alături sau care au fost alături de comunitatea noastră. Acest om este, pentru Mioveni, prof. dr. univ. ing.  ȘERBAN CONSTANTIN VALECA, al cărui nume este direct legat de Mioveni și de ICN locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a activității profesionale. A fost Cetățean de Onoare al județului Argeș și al orașului Mioveni și un prieten al multora din cei care suntem prezenți aici.  Propun deci să începem prin a păstra un moment de reculegere. Zilele acestea sunt zile de sărbătoare pentru dvs. și un bun motiv pentru mine să ofer o “Diplomă de Excelență” Primăriei Orașului Mioveni, Consiliului Local Mioveni și întregii comunități, ca semn de recunoaștere și prețuire pentru efortul depus la dezvoltarea administrativă, culturală, economică și socială a localității, cu prilejul aniversării Zilelor Orașului Mioveni.  În același timp, cu ocazia împlinirii a 537 de ani de atestare documentară, ofer comunității din Mioveni o icoană cu Sfinții protectori Petru și Pavel. Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă ocrotească! Urez tuturor cetățenilor din Mioveni “La mulți ani!” și multă sănătate”, a declarat Ion Mînzînă. 

Citește și: Institutul Pomicol Mărăcineni a pierdut laboratoarele de cercetare

La rândul său, primarul Ion Georgescu a oferit președintelui Consiliului Județean Argeș un trofeu pentru sprijinul acordat în toată această perioadă.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.