# Ce vă mai amintiţi despre perioada petrecută la FC Argeş?
– Când eram la Moldova Nouă, pe la 17 ani, jucam cu UTA în Liga a doua. Arbitrul, nea Romeo Stâncan, mi-a dat la final un bilețel cu un număr de telefon pe care să i-l ofer tatălui meu. Era numărul de telefon de la FC Argeș. Au întrebat când pot veni şi uite așa a început drumul meu în fotbal… Am rămas o lună și jumătate la Pitești, împreună cu domnul Halagian și cu nea Leonte Ianovschi. Apoi ei au plecat la FC Olt, unde m-au luat și pe mine. Două luni m-am antrenat cu echipa mare, dar jucam cu juniorii. Până într-o zi, când m-au anunțat să îmi fac bagajele și să vin la lotul național de juniori, la Luceafărul. Îmi amintesc că primul antrenament făcut la FC Argeş a fost cu echipa mare, deşi eu aveam doar 17 ani. Îmi amintesc de dl Dobrin, de Stancu etc. După acest antrenament, şefii de acolo m-au oprit la FC Argeş. M-am antrenat ulterior cu echipa de tineret şi am jucat mai multe meciuri amicale, de verificare cu echipa de tineret. Îmi amintesc că am locuit în cartierul Trivale… Nea Lenci Ianovschi a fost cel care m-a plăcut şi cel care a insistat ca eu să rămân la FC Argeş. Dar, la un moment dat, după vreo două luni de când venisem eu la Piteşti, atât dl Halagian, cât şi nea Lenci au plecat la FC Olt şi m-au luat şi pe mine acolo şi iată aşa s-a terminat aventura mea la FC Argeş.
„Fotbalul argeşean nu prea există”
# În această situaţie, vă întreb acum cum vedeţi dvs fotbalul argeşean?
– Nu am ce să comentez pentru că fotbalul argeşean nu prea există. Poate despre CS Mioveni…
# În liga secundă joacă şi FC Academica Argeş, fosta echipă de la Clinceni. Cum vedeţi acest lucru?
– Păi vedeţi! Vorbim despre FC Argeş sau despre FC Clinceni? Părerea mea este că această manevră, combinaţie nu prea merge. Dar, vreau să vă spun că în prezent lucrez cu Jean Vlădoiu şi susţin acest proiect şi mă refer la o echipă care a început de jos, adică din Liga a IV-a. Se numeşte FC Argeş 1953 şi m-am alăturat celorlalţi foşti fotbalişti ai FC Argeş şi mă refer la Vali Năstase, Constantin Schumacher sau Rică Neaga.
# În ce măsură vă implicaţi dvs la acest nou club?
– Păi în primul rând sunt membru fondator. Am cumpărat un card de membru fondator VIP de 500 de lei şi voi susţine această echipă aşa cum pot şi eu. Aşadar, am cumpărat acel card şi plătesc o indemnizaţie anuală de circa 300 de lei, dar ei, cei care intră pe teren trebuie să facă treabă acolo. Trebuie găsiţi oameni serioşi care să facă treabă şi mai trebuie uşor-uşor să se atragă oameni cu bani…
„Când vorbim de FC Argeş deocamdată nu putem decât să ne reamintim de o mare echipă”
# Ce doriţi să le transmiteţi iubitorilor fotbalului argeşean?
– Când vorbim de FC Argeş deocamdată nu putem decât să ne reamintim de o mare echipă, de faptul că acest club a dat fotbalişti de mare talent, că a avut o şcoală de fotbal foarte bună. În momentul acesta FC Argeş a dispărut, dar sperăm ca noua echipă, adică acest FC Argeş 1953 să compenseze lipsa. Dar va fi foarte greu să readuci această echipă la nivelul la care s-a consacrat. Să sperăm totuşi că se va reuşi până la urmă acest lucru! Băieţii care sunt cu inima acolo gândesc pozitiv şi vor să facă treabă. Va trebui însă să aibă o susţinere foarte mare din punct de vedere financiar şi mă refer la oameni de afaceri şi la oamenii care conduc oraşul Piteşti.
Marius Ionel
0 Comentarii