Web Analytics

Mînzînă: „Urmăriţi ce vor face liberalii cu Vila Florica. Veţi vedea paragina acolo”

de | 6.02.2020 13:30 | Politica si Administratie

Conferință de presă polemică la PSD Argeș cu săgeți bine țintite la adresa noii puteri liberale, așa cum ne-a obișnuit ori de câte ori e prezent președintele Ion Mînzînă, dar și plină de substanță pe teme de mare actualitate politică și administrativă. Asta în contradicție cu seriozitatea, mai exact cu lipsa de seriozitate a deputatului Radu Vasilică, cel care i-a mitraliat în conferința de presă precedentă pe magistrați pe tema pensiilor speciale, dar a lipsit taman când a fost cu votul din Parlament.

„Singura soluție e impozitarea pensiilor speciale”

De exemplu, Ion Mînzînă a exprimat un punct de vedere mult mai aplicat și mai realist, venit de la un om care a lucrat o parte din viață în domeniul muncii și al protecției sociale: „Tăierea pensiilor speciale, sigur, e o temă care dă bine la populație. Însă singura soluție e impozitarea lor la o limită care să se apropie de normalitate. Și vă spune asta un om care a lucrat toată viața în acest domeniu, nu vorbește din filme. Nicio țară din lume nu are pensii mai mari decât salariul. Repet, singura soluție este impozitarea lor. Dar lucrul acesta trebuie făcut cu echilibru și profesionalism. Însă poți să-l faci fără să bulversezi societatea, cu un ministru de Finanțe iresponsabil ca Florin Câțu? Cu un ministru care vorbește de la nivelul funcție sale de spioni ruși? Ce credibilitate să aibă un astfel de demers, sigur, cu mare disconfort pentru o categorie de populație, atâta timp cât avem în fruntea Finanțelor un personaj ca domnul Cîțu?”.

Felicitări pentru Miuţescu şi Alecsei

În continuare, Mînzînă a abordat și chestiuni politice locale: „Vreau să felicit câteva numiri făcute de PNL Argeș la București, pe cea a domnului Adrian Miuțescu la AVAS și pe cea a domnului Gheorghe Alecsei la Rezervele Statului. Amândoi au fost colegii noștri în Consiliul Județean și merită felicitările noastre, la pachet cu dorințele noastre să ajute județul cât pot de mult prin pozițiile importante pe care le-au dobândit la nivel central.
În altă ordine de idei, că asta e, facem și politică la conferința de presă a PSD, vă rog să urmăriți ce vor face liberalii în perioada următoare cu Vila Florica. Că au luat-o din administrarea Consiliului Județean și tare mi-e teamă că veți vedea paragina pe acolo. Se vor concentra puțin să facă evenimentul de pe 24 mai, de ziua PNL, dar după asta cuvântul de ordine va fi paragina. De ce spun asta? Pentru că noi, spre deosebire de alții, știm să citim bugete și ne-am uitat cu atenție pe ele. Așa am văzut că nu au alocat în bugetul pe anul acesta niciun leu pentru Vila Florica”.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii