Web Analytics

Mînzînă,despre Autostrada Pitești Sibiu: „Optimism nu este…”

de | 1.02.2017 09:51 | Actualitate

autostrada bzi.ro

Vicepreședintele CJ Argeș Ion Mînzînă, împreună cu mai mulți primari din județ, a avut, săptămâna aceasta, la București, o întâlnire cu oficialii Ministerului Transporturilor, de unde a venit cu vești legate de câteva proiecte care vizează Argeșul. Printre ele, și viitoarea autostrată Pitești -Sibiu, pentru care nu există, deocamdată, o dată certă pentru demararea lucrărilor.

„Am solicitat o audiență domnului ministru al Transporturilor. E vorba de o modificare master-planului. Am avut mici ieșiri în decor, încercând să le spun celor din Minister despre marile obiective. Se regăsește acolo ideea de studiu de fezabilitate la proiectul autostrăzii… Am vrut să știm când va începe. Domul Ionică (nr. Primarul Mun. Pitești) a discutat într-un mod plastic. A spus: <<Domnule, când vedem acolo primul om cu cazmaua, ca să chemăm presa, să-l fotografiem?>>. Optimism nu este prea mare pentru că suntem în zona aceasta de studiu de fezabilitate și proiect. E licitație națională, sunt contestații…”, a explicat Ion Mânzână.

Printre edilii care l-au însoțit pe Ion Mînzînă la Ministerul Transporturilor s-au numărat primarii de la Mioveni, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mărăcineni și Pitești, interesați, punctual, de câteva drumuri care traversează județul.

„Pentru Transfăgărășan se va continua covorul asfaltic, pentru că asta nu ține neapărat de buget… Pe drumul Pitești-Roșiori de Vede, zona Costești s-au făcut încă zece kilometri… De asemenea, podul de la Poiana Lacului, avem promisiuni că va fi făcut din fondurile PNADR-ului (…). Se continuă drumul de la Câmpulung la Brașov (DN73). Am înțeles că mai sunt probleme în zona de la Câmpulung cărtre Brașov, chesiuni care țin de specificul acesta – maluri, surpări de maluri. Trebuie o nouă proiectare și o nouă licitație pe zona aceasta, dar, în continuare, constructorul care a lucrat pe zona aceasta Pitești-Câmpulung va lucra și acolo”, mai spune Ion Mânzână.

Sursă foto bzi.ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii