Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Ministrul Simona Bucura-Oprescu, la reuniunea EPSCO de la Luxemburg

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat joi, 20 iunie, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului EPSCO (Employment, Social Policy, Health and Consumer Affairs/ Consiliul de Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului), secţiunea dedicată miniştrilor Muncii, Ocupării şi Politicilor Sociale.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu, la reuniunea EPSCO de la Luxemburg

Citește și: Jocul de putere de la Mioveni mai are un capitol, dar fără Ion Georgescu

Temele centrale de pe agenda Consiliului au vizat dimensiunea socială a Pieței Unice, propunerea de Directivă privind îmbunătățirea conținutului programelor de stagiu și condițiile de muncă pentru stagiari și asigurarea unei tranziții line de la educație la piața muncii, precum și revizuirea Directivei privind îmbunătățirea eficienței cadrului de informare și consultare a lucrătorilor.

Pentru a depăși provocările actuale de pe piața muncii, cum ar fi deficitul de forță de muncă și competențe, avem nevoie de eforturi coordonate la nivel european și național. În România folosim finanțări europene și naționale pentru îmbunătățirea competențelor digitale, verzi și lingvistice, deoarece trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului.

De asemenea, am îmbunătățit cadrul legal pentru dialogul social. Avem mecanisme consolidate de dialog tripartit pentru a găsi împreună cu partenerii sociali cele mai bune soluții la provocările pieței muncii”, a subliniat ministrul Simona Bucura-Oprescu în intervenția sa din plenul Consiliului pe marginea Raportului Letta privind viitorul Pieței Unice aflat în dezbatere.

Raportul Letta este o etapă a procesului de consolidare pe termen lung a competitivității și va fi folosit în elaborarea agendei politice a viitoarei Comisii Europene. Acesta consolidează angajamentul UE față de solidaritate, reducerea inegalităților și promovarea bunăstării tuturor cetățenilor, în conformitate cu valorile Pilonului european al drepturilor sociale.

Un subiect important pe agenda Consiliului EPSCO a fost cel privind necesitatea unui nou acord industrial în UE și a unor politici sociale care să îmbunătățească viața cetățenilor europeni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită