Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

Ministrul Mediului: „Nu există motive ca românii să strângă PET-uri în balcon. Niciun ambalaj fără garanţie nu va genera 50 de bani”

Nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon înainte de 30 noiembrie, pentru că niciun ambalaj de acest fel nu va genera cei 50 de bani acordaţi drept garanţie, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, citat de Agerpres.

Ministrul Mediului: „Nu există motive ca românii să strângă PET-uri în balcon. Niciun ambalaj fără garanţie nu va genera 50 de bani”

Citește și: George Simion le cere românilor să nu-și plătească taxele în semn de protest


„Nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon, pentru că niciun ambalaj SGR fără garanţie nu va genera cei 50 de bani despre care discutăm. Cu alte cuvinte, la RVM (echipament de preluare automată a ambalajelor, n.red.) vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanţia şi care fac parte din Sistemul Garanţie-Returnare, RVM-ul nefiind setat să preia şi alte tipuri de ambalaje. Tocmai din acest motiv, anunţ că acele PET-uri vechi, doze de aluminiu şi ce ar mai putea fi adunate prin cămară sau prin balcon, ar trebui să parcurgă traseul firesc al fracţiei reciclabile şi cetăţenii ar trebui să le ducă la punctele de colectare, pentru că ele nu vor avea nicio valoare”, a spus ministrul.

Citește și: Oana Lasconi regretă felul în care a vorbit despre mama sa: „Ar fi trebuit să fiu mai diplomată”


SGR va fi implementat începând din 30 noiembrie 2023, iar din acel moment românii vor plăti o garanţie de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Ulterior, după golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi şi va primi înapoi, pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi condiţionat de prezentarea bonului fiscal.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită