Web Analytics

Ministrul Energiei: „Reducerea obligatorie de energie electrică nu se referă la persoane fizice”

de | 1.10.2022 19:50 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, la ȘtirileProTv, cum se va realiza reducerea cosumului de energie electrică în România. Decizia a fost luată de Comisia Europeană care obligă statele membre să reducă în această iarnă cu cinci procente consumul la electricitate.
”În regulament s-a ajuns la o reducere de 10% voluntară, adică neobligativitatea statelor să aplice această reducere. Totodată a fost anunțată o reducere obligatorie de 5% pe orele de vârf. Atunci când transportatorul de sistem (Transelectrica) trebuie să stabilească orele din cursul unei luni în baza unor prognoze unde este consumul mare. Reducerea nu se referă la persoane fizice. Nu este cazul ca cineva să vină să te pună să stingi lumina. Consumatorii noncasnici vor fi stimulați prin bonificații financiare pentru a face această reducere de 5%”.

Citește și: Comisia Europeană a adoptat Orientările privind aplicarea legislației UE în materie de concurență în cazul contractelor colective de muncă


Statisticile europene arată că abonații casnici consumă mai puţină energie decât cei industriali, în scădere cu cinci procente faţă de anul anterior.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *