Web Analytics

MINISTRUL EDUCAŢIEI: „Dacă se menţin cifrele de azi, luni se întorc la şcoală 2,4 milioane de copii. Elevii vor sta câte doi în bancă”

de | 3.02.2021 11:17 | Cultură, Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi seară la Digi24 că, potrivit cifrelor epidemiologice actuale, luni se vor întoarce fizic la şcoală 2,4 milioane de elevi. El a arătat că şcolile au stocuri de peste un milion de litri de dezinfectant şi peste 37 de milioane de măşti. Un ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, care va conţine toate măsurile pentru reluarea cursulrilor pe 8 februarie, va fi publicat miercuri.

Citește și: Universitatea din Pitești este prezentă în clasamentul mondial și nr 24 în România

Sorin Cîmpeanu a afirmat că este puţin probabil ca situaţia epidemiologică la nivelul localităţilor, care se calculează la două săptămâni, să se modifice până luni. El a arătat că, în acest caz, pe 8 februarie se vor întoarce la şcoală 2,4 milioane de elevi.

Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, şi pot prezenta un risc pentru aceştia, au posibilitatea să înveţe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

Citește și: Procent mic de promovare a examenului auto. Se trece la verificarea activității examinatorilor și a școlilor de șoferi

Şi profesorii care au vulnerabilităţi pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai spus şi ce se va întâmpla în cazul în care vor apărea cazuri de COVID în şcoli.

„Dacă vor fi doi profesori pozitivi cu coronavirus, probabil s eva suspenda activitatea şcolii timp de 14 zile”, a declarat ministrul.

Citește și: Premieră la Pitești: Interacțiune între administrația locală și mediul privat

În cazul elevilor, dacă sunt doi dintr-o clasă, se va suspenda activitatea doar în clasa respectivă. însă dacă apar cazuri multiple în mai multe clase, se va suspenda activitatea întregii şcoli.

Doi elevi în bancă, fără despărţitor

Ministrul a mai precizat că elevii vor sta câte doi în bancă şi că despărţitoarele din plexiglas vor dispărea. El a spus că şi alte ţări au încercat experienţa cu despărţitoare şi nu s-au dovedit eficiente. Cea mai bună măsură de protecţie rămâne masca, mai bună chiar decât distanţarea, susţine Sorin Cîmpeanu.

El a anunţat că şcolile din întreaga ţară au la dispoziţie un stoc de peste 37 de milioane de măşti şi peste un milion de litri de dezinfectant.

Purtarea măştii la şcoală nu este opţională pentru elevi şi cu atât mai puţin pentru profesori, a subliniat ministrul.

Citește și: A fost semnată finanțarea realizării parcului Lunca Argeșului III, prin POR 2014-2020

Sorin Cîmpeanu a adăugat că miercuri va fi semnat un ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, în care vor fi cuprinse toate măsurile pentru deschiderea şcolilor pe 8 februarie.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii