Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

Ministrul Digitalizării, despre atacul cibernetic asupra sistemelor informatice ale Camerei Deputaților: Au fost extrase 250 GB de date

Ministrul Digitalizării, despre atacul cibernetic asupra sistemelor informatice ale Camerei Deputaților: Au fost extrase 250 GB de date, o parte documente cu caracter personal, o parte despre dispozitivele electronice ale Parlamentului.  

Ministrul Digitalizării, despre atacul cibernetic asupra sistemelor informatice ale Camerei Deputaților: Au fost extrase 250 GB de date

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a anunțat că hackerii au căpătat acces la 250 de GB de date, o parte documente personale și o parte despre dispozitivele electronice ale Parlamentului. Oficialul nu a oferit mai multe detalii și nici nu a specificat dacă atacatorii cibernetici au cerut răscumpărare.

Declarația completă a ministrului Ivan: “Au fost extrase date de 250 GB, o parte documente personale, o parte date despre dispozitivele electronice ale Parlamentului. Se va emite un raport tehnic în baza căruia președintele Camerei Deputaților se va îndrepta împotriva răufăcătorilor. Responsabilitatea pentru site este a STS-ului și a Camerei Deputaților. După constituirea cloudului guvernamental, vom avea una dintre cele mai sigure infrastructuri digitale din lume. În fiecare an, avem o creștere cu 10-12% a atacurilor asupra firmelor și instituțiilor publice.”

Totuși, Serviciul de Telecomunicații Speciale transmite că nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic de la Camera Deputaților, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres. Anterior, Secretariatul General al Guvernului a precizat că nu a fost primită nicio cerere de răscumpărare a datelor și că majoritatea sunt informații deja prezente pe site sau care putea fi dezvăluite, în baza legii privind liberul acces la date de interes public (legea nr. 544/2001).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *