Web Analytics

Ministrul de Interne a anunțat demararea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante

de | 4.12.2020 10:11 | Actualitate, Politica si Administratie

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne din România, a anunțat că deficitul de personal din cadrul instituției pe care o conduce este foarte mare, motiv pentru care MAI va demara un concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

Marcel Vela a precizat și care sunt posturile unde are nevoie, cât mai rapid, de personal.

„În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare este de peste 21% pentru ofiţeri şi peste 12% pentru agenţi, maiştri şi subofiţeri. Pentru reducerea deficitului de personal am aprobat, pentru perioada următoare, demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor. De asemenea, în scopul acoperirii deficitului de personal din IGaV am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul a mai precizat că, pe parcursul lunii decembrie, vor fi încadrați și cei peste 1.700 de absolvenți ai școlilor de poliție.

„Ulterior, vom continua şi cu alte măsuri pentru a reduce deficitul de personal, inclusiv prin încadrări din sursă externă. Am luat toate aceste decizii pentru că scopul nostru este să protejăm românii”, a mai afirmat Marcel Vela.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii