MINISTRUL DE EXTERNE AL UCRAINEI ÎN VIZITĂ ÎN ROMÂNIA: Kuleba a invitat România să contribuie la eforturile de reconstrucţie a Ucrainei

de | 22.04.2022 20:49 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a mulţumit României pentru ajutorul oferit în contextul invaziei ruse şi a reafirmat prietenia dintre Ucraina si România.

Citește și: Vânători de munte români și francezi, la instruire pe Leaota

“Apreciez că m-aţi primit înaintea sărbătorilor de Paşte. Este un alt exemplu al prieteniei sincere pe care o au cele două ţări. Subscriu la ceea ce a spus omologul meu român.

De fiecare dată când preşedintele Putin încearcă să oprească Ucraina în dezvoltarea ei, în integrarea ei europeană, nu reuşeşte decât să accelereze acest proces. Ceea ce se întâmplă acum nu e doar o nouă încercare a Rusiei să îşi menţină influenţa în această parte a Europei, este şi bătălia finală pentru dreptul tuturor naţiunilor europene, nu e doar despre Ucraina, e şi despre Georgia şi Republica Moldova.

E vorba de oportunitatea de a trăi în pace şi prosperitate. Nu am dubii că vom câştiga această bătălie şi Ucraina va ieşi victorioasă. Sunt două componente necesare ca să reuşim – primul este energia Ucrainei şi al doilea este sprijinul altor ţări. Victoria este tot mai aproape.

Aş dori să mulţumesc Guvernului României că a avut o strategie deşteaptă de a sta alături de Ucraina. Cu toţii împărţim Marea Neagră şi acest război este şi despre securitatea la Marea Neagră. Securitatea noastră e şi a voastră. Ne ajutaţi pe noi, vă ajutaţi şi pe voi. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin este de a oferi Ucrainei tot ce are nevoie. Voi ne daţi ceea ce avem nevoie, iar noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi îl învingem acolo”, a afirmat şeful diplomaţiei ucrainene.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed