Web Analytics

Ministrul Cercetării a întâlnit echipele de robotică la Universitatea din Pitești

de | 29.04.2023 09:38 | Actualitate, Home

Demonstrație de creație și inovație la UPIT, cu ocazia vizitei în Argeș a ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Vineri, 28 aprilie, 16 echipe de robotică de la școli și licee din Argeș au organizat o demonstrație la Universitatea din Pitești.

„Construcţia unui robot cere cunoştinţe din domenii foarte diferite. Pentru a îndeplini chiar o misiune foarte simplă este nevoie de sisteme complicate, care acoperă multe discipline. Argeșul se află în topul roboticii naționale, chiar al roboticii internaționale. Elevii liceelor și școlilor argeșene sunt mici cercetători în devenire și au planuri ambițioase și pline de optimism”, a transmis PNL Argeș.

Printre cei prezenți: ministrul Sebastian Burduja, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și prefectul Radu Perianu. Iată și ce au spus după întâlnirea cu elevii: Premiul Senatului pentru campionii de la „Zinca”. Alina Gorghiu: „Îmi doresc mult ca viitorul robot să aibă nume de femeie”

Citește și Toate proprietățile, angajații și studenții Universității din Pitești vor trece la noua instituție UNST – Politehnica București. Legea de înființare, în dezbatere publică

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *