Web Analytics

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată populației

de | 1.02.2023 17:24 | Actualitate, Economie, Home

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată exclusiv populației începând cu 3 februarie, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Acestea pot fi cumpărate între 3 – 23 februarie 2023, online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate SPV. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Citește și: Primarul care fumează unde nu trebuie

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Citește și: A început distribuirea cardurilor de energie în Argeș și alte 5 județe

Titlurile de stat pot fi achiziționate şi de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 3 – 23 februarie 2023, în mediul urban, și 3 – 22 februarie 2023, în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română. Dobânda este anuală plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Totodată, titlurile e stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *