MINISTERUL FINANȚELOR: Deficitul bugetar al României a ajuns la 1,19% din PIB

de | 27.04.2022 18:09 | Actualitate, Economie, Home

Deficitul bugetar al României a crescut în primul trimestru al lui 2022, ajungând la 1,19% din PIB, față de 0,72% în primele două luni, a transmis Ministerul Finanțelor.

Astfel, deficitul a ajuns la 15,7 miliarde de lei în primul trimestru, față de 9,51 miliarde în ianuarie și februarie, informează Agerpres. În comparație cu primele trei luni ale anului trecut, deficitul bugetar a scăzut, totuși, cu 0,05%, de la 1,24% din PIB.

Citește și: Argeș. A lovit cu mașina doi polițiști. Bărbatul a fost arestat

„Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2022 s-a încheiat cu un deficit de 15,7 miliarde lei. Exprimat ca procent din Produsul Intern Brut, deficitul bugetar a înregistrat o scădere cu 0,05 puncte procentuale pe primele trei luni ale anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, de la 1,24% din PIB la 1,19% din PIB.

Evoluţia este explicată de creşterea veniturilor totale cu 0,66 puncte procentuale din PIB (în principal încasări din TVA şi alte impozite pe bunuri şi servicii), în timp ce cheltuielile bugetare au înregistrat un avans de 0,61 puncte procentuale din PIB (preponderent cheltuieli cu asistenţa socială şi cu fonduri europene)”, informează Ministerul de Finanțe.

Acest articol este despre: bani,deficit,lei,pib,procente,romania

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....