Argeș. A lovit cu mașina doi polițiști. Bărbatul a fost reținut

de | 27.04.2022 17:05 | Actualitate, Home

Un bărbat din Poiana Lacului a fost reținut după ce, în ziua de Paște a lovit cu mașina doi polițiști. Agenții au oprit șoferul în trafic, pentru a-l legitima. Acesta, însă, a refuzat să le prezinte actele.

IPJ Argeș transmite:

Citește și:Un elev s-a plâns de experienţa neplăcută trăită la Olimpiada Naţională de Engleză de la Piteşti

În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 34 de ani, din Poiana Lacului.

În ziua de 24 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj, format din doi polițiști, din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, în timp ce se afla în exercitatea atribuțiilor de serviciu efectuând activități specifice de control rutier, pe raza comunei Poiana Lacului, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Poiana Lacului.

Bărbatul a refuzat să prezinte polițiștilor documentele personale și ale autoturismului, efectuând manevra de mers înapoi și, ulterior, a demarat în viteză, cu intenția de a sustrage controlului.

Citește și:Nicolae Georgescu (PSD Argeș) anunță un proiect nou pentru Vila Florica

În timpul acestor manevre, conducătorul auto a călcat cu roata mașinii pe unul dintre polițiști și l-a acroșat cu autoturismul pe celălalt polițist.

În urma evenimentului, persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior, bărbatul a fost identificat, iar din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Citește și: România a produs o cantitate de peste 481.600 tone de țiței în primele două luni ale anului

 În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.(2) din Codul Penal. 

Ulterior, în ziua de 26 aprilie a.c., în baza mandatului de aducere, emis de procurorul de caz, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului l-au condus pe bărbat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, unde a fost audiat, conform competențelor, procurorul de caz dispunând reținerea acestuia pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

Acest articol este despre: Bărbat arestat,dosar penal

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole


Loading RSS Feed