Ministerul Finanțelor, anunț important pentru angajatori: CREȘTEREA VOLUNTARĂ CU 200 LEI A SALARIULUI MINIM NU VA FI IMPOZITATĂ

de | 5.05.2022 09:11 | Actualitate, Economie, Home

Ministerul Finanțelor a anunțat, miercuri, că angajatorii care vor acorda 200 de lei în plus la salariu lucrătorilor care primesc salariul minim brut, nu vor datora plăți în plis pentru impozit pe venit și contribuții sociale.

Citește și: Fostul senator PSD Toni Greblă – numit prefect al Capitalei

Măsura este prinsă într-un proiect de OUG apărut în dezbatere, iar facilitatea fiscală îi va acoperi inclusiv pe cei nou-angajați, în partea a doua a anului curent, cu un salariu brut de 2.750 de lei. Practic, proiectul de OUG citat prevede că angajatorii vor putea să dea celor plătiți cu minimul pe economie 200 de lei în plus, pe lună, fără ca această majorare să ducă la plăți în plus pentru impozit pe venit și contribuții sociale. Cu alte cuvinte, vorbim de o majorare lunară cu 200 de lei a salariului net, adică toată suma va ajunge efectiv în mâinile angajaților. 

Facilitatea fiscală se va aplica numai angajatorilor care cresc voluntar salariul de la 2.550 de lei la 2.750 de lei (fără a lua în calcul sporurile și alte adaosuri). Măsura se va aplica numai pentru veniturile din salarii din perioada iunie – decembrie 2022 și numai pentru cei încadrați cu normă întreagă.  Totodată, scutirea de taxe salariale pentru suma lunară de 200 de lei se va aplica și în cazul celor nou-angajați în partea a doua a anului 2022. Adică celor cărora li se va stabili din start un salariu brut de 2.750 de lei – tot așa, fără a lua în calcul sporurile și alte adaosuri. 

Citește și: Solidaritate cu lucrătorii care pichetează sediul STB

Foarte important de menționat este că măsura va fi destinată exclusiv salariaților din domeniul privat, nu și bugetarilor.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole


Loading RSS Feed