Web Analytics

Ministerul Educației, amendat cu 10.000 de lei după ce a tăiat bursele rurale pentru liceeni

de | 17.11.2022 02:55 | Actualitate, Home

Ministerul Educației a fost sancționat cu 10.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce la începutul actualului an școlar a eliminat acordarea bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a. În plus, ministerul are 6 luni la dispoziție să elimine prevederile discriminatorii.

Citește și: Octavian Sachelarie pleacă de la conducerea Bibliotecii Judeţene Argeş

CNCD a transmis, într-un comunicat, că „fapta Ministerului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare”, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Senatorul Ovidiu Puiu, discurs emoţionant la căpătâiul tatălui: „Îţi promit că o să am grijă de Maria şi de universitate, tată!”

Bursa socială pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate a fost eliminată de Ministerul Educaţiei, în septembrie, prin intermediul unui ordin de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *