Web Analytics

Senatorul Ovidiu Puiu, discurs emoţionant la căpătâiul tatălui: „Îţi promit că o să am grijă de Maria şi de universitate, tată!”

de | 16.11.2022 13:53 | Actualitate, Home

Argeșul a mai pierdut o personalitate. Luni, 14 noiembrie, Alexandru Puiu, fondatorul Universității „Constantin Brâncoveanu”, cercetător științific de prestigiu național și internațional, conducător de doctorat și manager universitar de elită a fost condus pe ultimul drum. Oficialități din Argeș, membri ai comunității academice și foști studenți au fost prezenți la înmormântarea regretatului profesor. Fiul lui Alexandru Puiu a vorbit, în lacrimi, la căpătâiul tatălui. Profund îndurerat, senatorul PSD Argeș, Ovidiu Puiu, a ținut un discurs despre profesorul, tatăl și bunicul Alexandru Puiu.

„A încercat cu toată ființa să aducă în România acele metode ale științei comerțului exterior. A crezut în economia românească, a crezut în români și în România. Nu s-a sfiit să spună că a plecat de jos, dintr-o familie de oameni simpli și prin muncă a reușit ca miile de oameni să îl aprecieze. Pentru tatăl Alexandru Puiu trebuia să fac din imposibil posibil. Scria într-o carte că relația dintre noi doi a fost una care poartă un singur nume: unită! Am fost uniți, am fost împreună la bine și la rău. Bunicul Alexandru Puiu… Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost: «Ai grijă de Maria, ai grijă de universitate» Îți promit că o să am grijă și de Maria, și de universitate, tată!”, a încheiat emoționat Ovidiu Puiu.

Citește și Întreaga comunitate academică este în doliu și în tăcere. Profesorul Alexandru Puiu, fondatorul Universității „C-tin Brâncoveanu”, va fi înmormântat luni

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *