Un nou caz Minciunescu?

de | 2.01.2019 12:48 | Actualitate

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a renunţat la urmărirea penală împotriva lui Cătălin Leau, 35 de ani, din Bughea de Sus, bărbatul care, anul trecut, a agresat sexual un copil la Câmpulung, date fiind problemele psihice ale acuzatului.

În primăvara anului trecut, individul a fost văzut de mai multe persoane în timp ce pipăia un băieţel de 8 ani care se întorcea de la şcoală. Bărbatul  se află de mai mult timp în atenţia oamenilor legii, împotriva lui, fiind formulate mai multe plângeri, însă de fiecare dată a ajuns în libertate.

Potrivit IPJ Argeș, bărbatul urma deja un tratament medical, iar faptele au fost comise pe fondul consumului de alcool, lucru pe care l-a recunoscut chiar individul în fața anchetatorilor.

Cătălin Leau le-a povestit poliţiştilor că, la rândul său, în copilărie, la vârsta de 10 ani, ar fi fost abuzat sexual de o rudă.

Cum pentru persoanele cu afecţiuni psihice, procedurile nu permit tragerea la răspundere penală, dat fiind faptul că sunt considerate fără discernământ, ci doar o eventuală internare pe un număr de zile limitat, într-un spital de boli psihice, sau obligarea la un tratament psihiatric, astfel de indivizi ajung, aproape invariabil, din nou în libertate, iar în multe din cazuri, recidivează.

Este și celebrul caz al lui Alin Minciunescu (39 de ani), fostul profesorul de istorie care a înjunghiat mortal o femeie de 68 de ani din Mioveni, după ce, în urmă cu câţiva ani avusese o tentativă de omor, faptă pentru care nu a răspuns penal întrucât  individul era diagnosticat cu o afecţiune psihică majoră, care l-a scos de sub incidenţa penală.  de precizat că la a doua faptă, diagnosticul nu l-a mai ajutat, întrucât s-a considerat că Minciunescu a abut discernământ când a înjunghiat-o mortal pe femeia de 68 de ani.

Foto curier.ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii